Nissan terrano II 3.0 D 154 km (tuning czy się opłaca)

14 Kwi 2021, 19:13

Cześć wszystkim.
Tak jak w tytule zastanawiam się czy warto robić tuning nissana terrano II 3.0D 2003 r 4x4 ze zmienną skrzynia napędów. Mianowicie zastanawiam się czy uda się mi czy nawet jest możliwość podniesienia mu mocy do około 200 lub więcej KM, czy jest w ogóle sens takiego działania, auto będzie rozebrane na części dosłownie bo czeka go zmiana ramy na całkowicie nową i tu nasówa mi się pytanie czy jest opcja wgrania do niego systemu lunch control, katalizator jak i cały układ wydechowy razem z rurami jest nowy jeszcze nie odpakowany, co do mocy turbina oraz limiter obrotów będzie nowy ale czy jest coś jeszcze do zrobienia w przedziale 10-15 tyś zł? Przepraszam za wszelkie błędy który nie zobaczyłem dodawając post. Pozdrawiam Adrian :!:
Adecki22
Obserwowany

14 Kwi 2021, 20:40

Adecki22 napisał(a):czy jest w ogóle sens takiego działania,

Nie
Adecki22 napisał(a): nasówa mi się pytanie czy jest opcja wgrania do niego systemu lunch control,

zależy od kompa, ogólnie jest.
Adecki22 napisał(a): czy jest coś jeszcze do zrobienia w przedziale 10-15 tyś zł?

Za bardzo nie zrozumiałem o co chodzi ale odpuść górnolotne plany zarżnięcia diesla :D Idż w stronę dobrego softa po wydechu z dp i dolocie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

15 Kwi 2021, 01:37

[quote="szybki"] auto będzie i tak do kasacji za góra 5 lat dlatego nie martwię się zarżnięciem silnika, silnik był kupiony nowy 3 lata temu dlatego myślałem o modyfikacji w jakiś sposób go, narazie mam tylko na chipie 172 KM, auto bardziej będzie szło na wystawy lub na,, konkursy,, ponieważ same nagłośnienie jak i radio kosztowało 6 tyś zł, dlatego pytam czy dało by radę jakoś inaczej poprawić moc auta, oprócz mapy i chipa, jakieś alternatywy.
Adecki22
Obserwowany

15 Kwi 2021, 11:09

Nie wiem jaki masz plan ale piszesz o wystawach, konkursach a mówisz o budżecie który może starczyłby na przytrzymanie auta w schludnej serii.

za 15k nic w silniku nie wydłubiesz poza drobnym zmianami softa z wydechem i dolotem.
Nie wiem jak wygląda lancz kontrol w serwatkowozie ale obawiam się że delikatnie mówiąc "wieśniacko" :D

Do tego podkreślasz nagłośnienie za 6k co jest delikatnie mówiąc śmiesznie mało bo tyle to kosztuje średniej klasy stacja multm.w pudełku przed montażem.

Jak chcesz się z czymś pokazać, ma to być wizytówką Twojej firmy/osoby to zrób to z głową bo dla mnie jedzie ten projekt wiochą i tandetą.

Kup męską terenówkę np. patrola i przerób go spektakularnie na offroad bez wgryzania się w jakieś głupkowate mody diesla. Jak chcesz grubo to patrol + ls2 + manual + wizual no ale wtedy $$$ :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Najbardziej niebezpiecznie… na prostej drodze?
    Najwięcej wypadków ma miejsce nie na zakrętach czy skrzyżowaniach, ale na prostej drodze. Co takiego ma w sobie jazda prostymi odcinkami, że kierowcy tracą rozsądek i zaczynają łamać przepisy? Jazda prostą drogą wydaje ...