Nissan terrano II 3.0 D 154 km (tuning czy się opłaca)

14 Kwi 2021, 20:13

Cześć wszystkim.
Tak jak w tytule zastanawiam się czy warto robić tuning nissana terrano II 3.0D 2003 r 4x4 ze zmienną skrzynia napędów. Mianowicie zastanawiam się czy uda się mi czy nawet jest możliwość podniesienia mu mocy do około 200 lub więcej KM, czy jest w ogóle sens takiego działania, auto będzie rozebrane na części dosłownie bo czeka go zmiana ramy na całkowicie nową i tu nasówa mi się pytanie czy jest opcja wgrania do niego systemu lunch control, katalizator jak i cały układ wydechowy razem z rurami jest nowy jeszcze nie odpakowany, co do mocy turbina oraz limiter obrotów będzie nowy ale czy jest coś jeszcze do zrobienia w przedziale 10-15 tyś zł? Przepraszam za wszelkie błędy który nie zobaczyłem dodawając post. Pozdrawiam Adrian :!:
Adecki22
Obserwowany

14 Kwi 2021, 21:40

Adecki22 napisał(a):czy jest w ogóle sens takiego działania,

Nie
Adecki22 napisał(a): nasówa mi się pytanie czy jest opcja wgrania do niego systemu lunch control,

zależy od kompa, ogólnie jest.
Adecki22 napisał(a): czy jest coś jeszcze do zrobienia w przedziale 10-15 tyś zł?

Za bardzo nie zrozumiałem o co chodzi ale odpuść górnolotne plany zarżnięcia diesla :D Idż w stronę dobrego softa po wydechu z dp i dolocie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

15 Kwi 2021, 02:37

[quote="szybki"] auto będzie i tak do kasacji za góra 5 lat dlatego nie martwię się zarżnięciem silnika, silnik był kupiony nowy 3 lata temu dlatego myślałem o modyfikacji w jakiś sposób go, narazie mam tylko na chipie 172 KM, auto bardziej będzie szło na wystawy lub na,, konkursy,, ponieważ same nagłośnienie jak i radio kosztowało 6 tyś zł, dlatego pytam czy dało by radę jakoś inaczej poprawić moc auta, oprócz mapy i chipa, jakieś alternatywy.
Adecki22
Obserwowany

15 Kwi 2021, 12:09

Nie wiem jaki masz plan ale piszesz o wystawach, konkursach a mówisz o budżecie który może starczyłby na przytrzymanie auta w schludnej serii.

za 15k nic w silniku nie wydłubiesz poza drobnym zmianami softa z wydechem i dolotem.
Nie wiem jak wygląda lancz kontrol w serwatkowozie ale obawiam się że delikatnie mówiąc "wieśniacko" :D

Do tego podkreślasz nagłośnienie za 6k co jest delikatnie mówiąc śmiesznie mało bo tyle to kosztuje średniej klasy stacja multm.w pudełku przed montażem.

Jak chcesz się z czymś pokazać, ma to być wizytówką Twojej firmy/osoby to zrób to z głową bo dla mnie jedzie ten projekt wiochą i tandetą.

Kup męską terenówkę np. patrola i przerób go spektakularnie na offroad bez wgryzania się w jakieś głupkowate mody diesla. Jak chcesz grubo to patrol + ls2 + manual + wizual no ale wtedy $$$ :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe