Nissan terrano ll 02-04

08 Lut 2009, 17:29

mam nie dające mi spokoju pytanie jeżeli chodzi o silnik 3.0DI 154KM.Jak już wcześniej w jakimś temacie była mowa że silniki felerne bo w ostatnich 2 latach produkcji terrano były wsadzane od patrola,który jak wiemy miał problemy z przegrzewaniem silnika no i kosztowny remont.[jak mi powiedziano w serwisie[ WYPALANIE SIĘ TŁOKÓW].Dziś czytam w starym numerze AUTO ŚWIAT 4x4 z 2007 roku że:silnik konstrukcyjnie jest zbliżony do tego z patrola,nie wykazuje usterek co do większego brata,została przeprowadzona modyfikacja konstrukcyjna( wzmocniono tłoki,dodano natrysk oleju na denka tłoków,wprowadzono dodatkowy czujnik ciśnienia oleju)no i teraz już nie wiem co tu jest grane czy naprawdę te silniki też się sypią?I w serwisie by tego nie wiedzieli?Chyba że te modyfikacje też nic nie dały poprawy.piszcie może ktoś ma takie terrano podzielcie się wiadomościami.Dzięki
bluss1
Nowicjusz

Miejscowość: WARMIńSKO-MAZURSKIE

08 Lut 2009, 22:28

i co?
Jednak nie terracan?

O terrano troche w sieci sie znajdzie, trzeba tylko szukać

awaryjność silnika 3l
http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=25602

ogolnie o terrano (bez diesla 3l)
http://www.admoto.pl/pub/art.asp?g=GS&n=0887&f=wd_196.xml

a porównanie terrano i terracana jest na stronach auto swiata 4x4

http://4x4.auto-swiat.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=130&Strona=2&RewriteParam=Klasyki-za-zycia
ir

08 Lut 2009, 22:51

ir nie.facet od którego chcę kupić nie chce sprzedać i nie wie kiedy ,wiec zacząłem się rozglądać za czymś jeszcze.No i padło na terrano jakoś ale 3litry,i mnie trochę wystraszyli z tym silnikiem i zgłupiałem,nie wiem co robić?przyjdzie się rozglądać jeszcze za czymś innym
bluss1
Nowicjusz

Miejscowość: WARMIńSKO-MAZURSKIE

08 Lut 2009, 23:34

a czytales co pisza na forum nissana?
nie warto sie przejmowac - podobno silnik jest ok tylko lubi dobre paliwo

pozdrawiam i powodzenia
ir

09 Lut 2009, 11:03

do wszystkich silników z intercoolerami i turbinami niezbędne jest dobre paliwo, a nie jakieś redbulle jak to można wlewac do diesla.

A tak poza tym to nie ma co słuchac tych pierdół wszystkich, jak będziesz dbał o silnik i nie przegrzewał podczas katowania to nic nie będzie.
Z drugiej strony gdzieś kiedyś coś czytałem, że amerykańcy czy też japońcy chronią swoje patrole przed przegrzaniem montując dodatkowy elektryczny wentylator włączany z kabiny, więc może i warto takie bayer od nich zgapic ?
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autolaweta na bazie - Toyota Land Cruiser serii J7
    Toyota Land Cruiser serii J7 znana jest jako praktyczna i niezniszczalna terenówka, wykorzystywana do najcięższych prac – od kopalni, przez wojsko, po służby ratunkowe i miejskie. Dobrym przykładem jest ciekawy ...
    Jak przygotować samochód do jazdy podczas zimy?
    W zimie przygotowanie samochodu do jazdy ma szczególne znaczenie, dlatego tak ważne jest przeznaczenie na to odpowiedniej ilości czasu. Trzeba pamiętać o konieczności oczyszczenia samochodu ze śniegu i lodu, a także ...