REKLAMA
hej, mam spory problem z samochodem i potrzebuje pomocy, bo jestem totalnie zielona w tym temacie
mam Nissana X-Trail z 2003 roku, nie wiem czy to ważna informacja czy nie, ale mieszkam w Australii
jakiś czas temu samochód zaczął mi gorzej odpalać a któregoś dnia nie odpalił wcale, odholowałam go do mechanika i po kilku dniach mechanik do mnie oddzwonił i powiedział, ze nie ma póki co pojęcia co jest nie tak ale samochód zaczął nagle znów odpalać i poprosił mnie, żebym nim pojezdzila kilka dni i zobaczyła jak się sprawuje. było całkiem okej, aż pewnego dnia zapaliła się kontrolka silnika, a samochód ledwo jechał, tak jakby nie miał w ogóle mocy, odstawiłam go znów do mechanika, chłopaki wymienili świece i cewkę zapłonową, przez kilka dni było okej, ale potem znów samochód zaczął odpalać gorzej i gorzej, odstawiłam go znów do mechanika, chłopaki przez tydzień próbowali rozkminić co jest nie tak, ale mówią, ze nie maja pojęcia, poprosili mnie, żebym zatankowała benzynę 98 zamiast 91 i tak tez zrobiłam, ale nic to nie pomogło..
samochód odpalał tylko jak naciskałam mocno gaz ale z dnia na dzień trwało to coraz dłużej i dłużej aż w końcu dziś nie chce w ogóle odpalić
nie wiem czy to ważne, ale zawsze tylko pierwsze odpalenie było trudne, jak samochód mi w końcu odpalił i po chwili wylaczalam silnik i zapalałam znowu, to odpalał bez żadnych problemów
ponadto przy pierwszym odpaleniu zawsze czułam zapach benzyny
czy macie jakiś pomysł co może być nie tak?