Nowa Dacia Jogger czy coś używanego w tej cenie?

10 Paź 2022, 21:10

Akurat do trzeszczenia nie przywiązuję wagi. Mam na codzień 3 ciągle trzeszczące elementy niezależnie od tego jakim samochodem się przemieszczamy :)
Jeżeli odbierzemy Dacie to pozwolę sobie po jakimś czasie napisać czy warto było czy lipa totalna i co trzeszczy a co nie.
terranova
Nowicjusz

Zdjęcia: 8
Auto: Ford Focus

24 Mar 2023, 15:39

I jak się sprawuje Dacia po kilku miesiącach?

Jak z wyciszeniem przy 120-140km?
Niedzielny89
Nowicjusz

27 Mar 2023, 15:00

Jeżeli chodzi o wyciszenie to nie jest to najmocniejsza strona tej kosiareczki (jak niektórzy nazywają Joggera), nie jest to też coś co mi przeszkadza, kwestia przyzwyczajenia.
Ogólnie autko jest bardzo zwinne, ma bajery, których nigdy nie miałam, wszystko działa jak należy, w środku nic nie trzeszczy. Ma kilka swoich upierdliwości, np nawiewy które przy grzaniu śmierdzą plastikiem, tzn. obudowy tych nawiewów - to mnie akurat bardzo denerwuje. Trzeba się pogodzić z tym, że to nie Mercedes, nawet nie VW...Ale auto jest moim zdaniem przyzwoite a najistotniejsze jest to, że jeżdżąc dużo po mieście na krótkich dystansach tankuję gaz raz na 2 tygodnie. Do tej pory jeżdżąc Mondeo 2.0 w gazie całą zimę jeździłam praktycznie na benzynie bo jegomość przełączał się na gaz dopiero kiedy się rozgrzał, co przekładało się na wydatki. Dacia przełącza się po chwili.
Póki co jest na plus.
Może poza tym, że zdarza mi się wysłuchiwać niewybrednych żartów na temat tej marki ...
terranova
Nowicjusz

28 Mar 2023, 09:14

No to jest Dacia. Autko fajne, z fajnymi bajerami i nie drogie w porównaniu do innych marek z podobnym wyposażeniem. Tyle tylko, że no jest tańsze. A to musi się przedłożyć na inne rzeczy. Ale jak komuś to nie przeszkadza, to autko jest naprawdę ok.
A LPG masz oryginalne czy dokładane? Pytam nie bez powodu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Mar 2023, 06:54

LPG jest fabryczne.
terranova
Nowicjusz

29 Mar 2023, 08:42

No to bardzo dobrze, bo z dokładanymi instalacjami są problemy, ponieważ przy fabrycznej jest nieco pozmieniany silnik.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Toyota Auris III
    Toyota zaprezentowała nowego Aurisa. Z wyglądu wg mnie jest progres nie tylko w porównaniu z poprzednikiem ale też z poprzednikiem poprzednika Kolejnym znakiem czasu jest to, że nie będzie w ofercie diesli. Coraz więcej ...

30 Mar 2023, 12:03

To ja będę głównym użytkownikiem tego samochodu, tzn ja kierowcą i 3 małych pasażerów, w zasadzie na ich komforcie i bezpieczeństwie zależy mi najbardziej bo ja osobiście to pochodzę z czasów gdzie w 7 maluchem się jeździło i człowiek się cieszył że jedzie
mopscrops76
Obserwowany

30 Mar 2023, 12:56

To jest świetna opcja
Neldhyala
Nowicjusz

04 Kwi 2023, 15:03

No to jest Dacia. Autko fajne, z fajnymi bajerami i nie drogie w porównaniu do innych marek z podobnym wyposażeniem. Tyle tylko, że no jest tańsze. A to musi się przedłożyć na inne rzeczy. Ale jak komuś to nie przeszkadza, to autko jest naprawdę ok.
mopscrops76
Obserwowany