Nowa HONDA CRV 2.0 VTEC /2014/15

17 Cze 2015, 14:15

Witam przymierzam się do zmiany samochodu na nowszy większy gdyż obecnie śmigam Mazda 3 1.6 2010r
Jestem na kupnie jak w temacie najnowszej hondy CRV 2.0 która oferuje silnik benzynowy wolnossący o mocy 155km

Spotykam sie z opiniami ze to za slaby silnik ale pragnę dodać ze ja nie liczę na wyścigówkę chce miec wiekszy zapas mocy nizeli w mazdzie no i wiecej miejsca

co sadzicie o tym silniku i czy poczuje różnice ? bo mazda mniejsza lzejsza
BNA
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Kraków

17 Cze 2015, 14:46

2.0 Vtec jest bardzo dobrym silnikiem , na pewno poczujesz różnice w mocy. Jak to w każdej hondzie trzeba kręcić go na wysokich obrotach , to pokaże co potrafi.
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

17 Cze 2015, 14:48

Pewnie to głupie pytanie bo to wolnossący motor ale czy takie kręcenie w na dłuższa mete nie jest aby szkodliwe ?
BNA
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Kraków

17 Cze 2015, 16:34

Nie. To vtec, czyli zmienne fazy rozrządu. Po prostu powyżej 5tys obrotów włączają się zmienne fazy i silnik dostaję kopa. Poniżej 5 tys jedziesz, spalasz jak normalne 2.0, powyżej 5tys silnik odczuwalnie nabiera mocy. Te silniki lubią wysokie obroty, oczywiście nie mam na myśli piłowania tych silników.
PanTuNieStał
Nowicjusz

Auto: ni mum
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda Civic - I generacja
    Jednym z najdłużej produkowanych na świecie modeli samochodów osobowych jest aktualnie Honda Civic. Obecnie możemy już kupować auta zarówno z ósmej jak i dziewiątej generacji, warto jednak poznać historię ...