REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Do zbiornika gazowego nigdy nie zatankujesz tyle ile wynosi jego pojemność...Keczi napisał(a): weszlo tylko 24
W srodku samochodu masz zamontowany wskaznik z kontrolka mi.Myślę ze musiałeś to widzieć.Kontrolki są koloru czerwonego,zółtego/prawdopodobnie-juz dokładnie nie pamietam/oraz zielonego.Nie wiem jak masz rozwiązany problem z przełączeniem na na zasilanie gazem.Są rozne rodzaje a mianowicie:ręczne,automatyczne.Jezeli nie jest zasilanie gazem kontrolka czerwona lub zółta.Jezeli zasilanie gazem jest włączone to zielona.Myśle ze pobieznie to wszystko...Keczi napisał(a):kiedy bede wiedzial ze auto przelaczylo sie na gaz?
Przy butli 42 litry pownno wejść około 33 litrów bo wchodzi mniej więcej 80%. Pozostała część to poduszka bezpieczeństwa w zbiorniku. Gazownik mógł zatankować kilka litrów dlatego więcej nie weszło. Co do centralki powinno się zrobić jej kalibrację. Nie wiem jaka tam jest instalacja ale często można to zrobić po wyjeżdżeniu gazu do końca i przyciśnięciu odpowiedniej kombinacji przycisku na centralce wraz z zapłonem. Druga opcja podjechać do gazownika żeby podłączył się programem i skalibrował centralkę.Keczi napisał(a):1. butle zamontowal mi mechanik 42 litry, i dzis chcialem zatankowac do pelna (tankowal pracownik stacji bo ja nigdy tego nie robilem) i weszlo tylko 24, kiedy odpalilem auto to na takim czujniku co sa kreski byly tylko 3 na 4 zielone, co moze byc przyczyna ze nie mozna zatankowac do pelna?
Najczęściej jak na centralce dioda świeci światłem ciągłym to silnik pracuje na gazie a jak mruga to na benzynie. Jak manualnie przełączasz na benzynę to centralka cała gaśnie. Tak naprawdę to wszystko powinieneś mieć w instrukcji od instalacji którą dostałeś od gazownika.Keczi napisał(a):2. kiedy bede wiedzial ze auto przelaczylo sie na gaz?
Na te wskazania zawsze trzeba brać poprawkę a tym bardziej jak nie wiesz czy jest odpowiednio skalibrowane. Gaziarz nie tankował do pełna więc może tak być że jest pełno a nie wszystkie się świecą.Keczi napisał(a):Jak juz pisaem nie bylo tam gazu i nie swieca sie wszystkie kreski, zobacze rano czy mrugaja bo jak zatankowalem to silnik byl rozgrzany
Keczi napisał(a):Keczi