Nowy kompaktowy SUV - Mazda CX-3 – debiutuje podczas targów motoryzacyjnych w Los Angeles. CX-3 jest piątym modelem z nowej generacji samochodów Mazdy wyposażonych w technologię SKYACTIV i zaprojektowanych w myśl filozofii projektowej KODO – "Dusza Ruchu". CX-3 oferuje wszystkie najistotniejsze elementy, jakich kierowca może oczekiwać od samochodu: wyjątkowy design, przyjazne dla użytkownika wnętrze oraz pewność prowadzenia, jaką Mazda stara się zapewnić w każdym swoim modelu.
W trosce o utrzymanie estetyki formy, esencję filozofii KODO rozwinięto tak, by uzyskać ostrzejszą sylwetkę samochodu, mającą potęgować wrażenie szybkości i ruchu. Starannie dobrane materiały pozwoliły na stworzenie wyrafinowanego, stylowego nadwozia. CX-3 może pochwalić się pełnym asortymentem technologii SKYACTIV i zapewnia tym samym przyjemną jazdę, a także idealnie spełnia wszelkie wymogi ekologii i bezpieczeństwa.
Wśród układów napędowych znajdziemy SKYACTIV-D – 1,5-litrowy, czysty silnik Diesla – oraz SKYACTIV-G – 2-litrowy silnik benzynowy z bezpośrednim wtryskiem. W połączeniu z napędem na cztery koła nowej generacji, każdy z tych silników zapewnia stabilną jazdę, a zarazem zdumiewająco niski poziom emisji. Przyjemność jazdy zwiększa dodatkowo szeroki wachlarz najnowszych technologii Mazdy, w jakie wyposażono ten model, w tym system łączności z urządzeniami przenośnymi MZD Connect i zaawansowane funkcje bezpieczeństwa i-ACTIVSENSE.
Mazda CX-3, wyposażona w najnowsze technologie i opracowana zgodnie z najnowszymi założeniami projektowymi Mazdy, jest samochodem spełniającym wymogi klienta prowadzącego aktywny stylu życia we wszelkich warunkach, od jazdy po mieście zaczynając, a na wypoczynku na łonie natury kończąc. CX-3 wejdzie na światowe rynki wiosną 2015 roku, począwszy od Japonii.
Podstawowedane techniczne wersji Europejskiej: nowa Mazda CX-3 Siedzenia: 5 Długość x szerokość x wysokość (mm): 4275 x 1765 x 1550 Rozstaw osi (mm): 2570 Silniki: SKYACTIV-G 2.0 (benzynowy) dostępny w dwóch mocach i SKYACTIV-D 1.5 (czysty diesel) Skrzynie biegów: SKYACTIV-Drive sześciobiegowa automatyczna i SKYACTIV-MT sześciobiegowa ręczna Układ napędowy: Napęd przedni (FWD) i Napęd na cztery koła (AWD) Zawieszenie tylne: Belka skrętna Układ kierowniczy: Zębatkowy Hamulce (przód/tył): Tarcze wentylowane / Tarcze pełne Opony: 215/50R18
Trzeba przyznać, że nowa Mazda CX-3 robi wrażenie i w sumie cena też nie jest odstraszająca, nawet dla osoby żyjącej na normalnym poziomie. Miałem jazdę próbną i sunie się jak po szynach
Ja w pt przejechałem 10 km po Łodzi cx – 5 przy okazji wizyty w Matsuoce. To auto urzeka i od zewnątrz i w prowadzeniu. Japończycy są 100 lat przed konkurencją. Zachorowałem na cx 5 i chyba warto zacząć powoli odkładać fundusze.
Wprawdzie od debiutu upłynęło już sporo czasu, ale chciałem Was zapytać, zwłaszcza osób, które posiadają ten samochód, jakie są Wasze opinie na jego temat. Moim zdaniem przede wszystkim prezentuje się niesamowicie, a jego look sprawia, że nie może pozostać niezauważona na trasie. Poza tym Skyactive świetnie wspomaga jazdę w nawet bardzo trudnych warunkach, spalanie w granicach 5 litrów także jest moim zdaniem jak najbardziej w normie.
Fiat Tipo 5D i Station Wagon - dwie nowe wersje Fiat Tipo jest nowoczesnym samochodem kompaktowym. Wyrazisty charakter, prostota, funkcjonalność w połączeniu z bezkonkurencyjną ofertą cenową, to cechy, dzięki którym model został uhonorowany tytułem "Autobest" w ...
Mazda6 zdobywa prestiżową nagrodę - Red Dot Design Nowa Mazda6 została uhonorowana tegoroczną nagrodą "Red Dot", która jest wyrazem międzynarodowego uznania dla jej wyjątkowej stylizacji. Jest to kolejny sukces tego modelu oraz rewolucyjnego motywu projektowego "KODO: ...
Jak dla mnie ma perfekcyjną linię. Spalania nie podam, bo jej nie posiadam. Słabo jest z tym, że łatwo jest "dobrać" się do kluczyków nowych mazd - stąd wysokie statystyki kradzieży. Ale linia bardzo ciekawa.
Świetny design, widać ze nad tym mocno popracowali bo wygląda naprawdę nowocześnie i lekko mimo że to przecież trochę większe auto, miałem okazję się przejechać i robi wrażenie, nie tylko z zewnątrz ale i środek niczego sobie, starannie wykonane no i po mieście z tego co mówił kumpel tteż jeździ się ekonomicznie
Baza z danymi technicznymi samochodów marki MAZDA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu. Sprawdź: dane techniczne MAZDA
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.