Nowa Skoda Octavia vs Mitshubishi ASX vs.....

30 Lis 2013, 23:08

Pomyślę nad tym pasatem, co do zawieszenia, to głównie auto na autostrady więc aż tak nie odczuję tej różnicy.
Przemz
Nowicjusz

Auto: Renault Clio 3
Silnik: 1.2 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

02 Gru 2013, 11:41

Nie kupuj nowego Passata,kup używane BMW serii 5. Nowy Passat nie będzie tańszy w utrzymaniu od używanego BMW ze względu na awaryjność. Zobacz sobie w rankingach dekra,tüv,adac gdzie znajduje się bmw 5 ,a gdzie passat.Porównywanie awaryjności passata do awaryjności bmw piątki jest po prostu śmieszne. Vermin
mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Paliwo: Diesel
Typ: SUV

02 Gru 2013, 11:54

Żadnych używek.
Przemz
Nowicjusz

02 Gru 2013, 18:49

Passat B7 to tak na prawdę B6 po liftingu ,a ten zaś nie był udaną konstrukcją .
www.vwszrot.pl

Złomnik o Passacie B6 :
Do samego Passata trudno mieć zastrzeżenia. Z wyjątkiem tej feralnej pompy oleju. No i tych awarii blokady kolumny kierowniczej. I tego hamulca pomocniczego elektrycznego nieodpuszczającego. I tych pompowtryskiwaczy. No dobra. Do Passata trudno NIE MIEĆ zastrzeżeń, ale to nie te zastrzeżenia powodują, że w towarzystwie powinieneś raczej kłamać, że codziennie czekasz pół godziny na autobus, niż przyznawać się, że jeździsz czarną beszóstką w tedeiku. Oczywiście nie dotyczy to towarzystwa, które przybyło na wesele np. w Bełżycach, Wągrowcu lub Świebodzinie. Jednak zasadniczy problem z Passatem jest taki, że kojarzy się z lipnym, nadmuchanym prestiżem. Jest to samochód, który stał się ikoną „powiodło mi się w życiu”. Żadna wizualizacja nowej inwestycji (tak się nazywa każdy nowy blok z lanego betonu), żadna reklama osiedla „Splendor Villa” ani „Zielona Fawela” nie może obejść się bez szczęśliwej rodziny w Passaciku B6, gdzie rodzice wyglądają jak rodzeństwo swoich dzieci. Kupując B6 wpisujesz się w trend „chcę być człowiekiem sukcesu”, a B6 ma ci w tym pomóc jako samospełniające się proroctwo. Niestety jedyne prawdziwe i spełniające się proroctwo w stosunku do B6 jest takie, że ta krypa będzie więcej stać w warsztacie niż jeździć, a twój sukces życiowy będzie mierzony wysokościami rachunków za naprawę.

http://www.zlomnik.pl/index.php/2013/10/31/10-naprawde-najbardziej-zawstydzajacych-samochodow-ostatniej-dekady/
mihau
Początkujący

09 Sty 2014, 08:50

Koniec końców kupiłem Opla Insignie 2.0 130 KM ale montują mi chip,, nie wiem jak to będzie działało, mam nadzieję, że nie zabraknie mocy. Dzięki za konwersację.
Przemz
Nowicjusz

09 Sty 2014, 12:47

no to gratuluję wyboru i życzę szerokości i bezawaryjności :)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Zagato Coupé 2012
    BMW Zagato Coupé to typowe BMW widziane oczami włoskiej firmy Zagato, specjalizującej się w budowie nadwozi samochodowych. Stylistyka Zagato scala cechy typowe dla konstrukcji obu firm, tworząc rasowe coupé ...

09 Sty 2014, 13:54

Dzięki, nie ukrywam, że odliczenie VAT pomogło mi w wyborze. Swoją drogą Octavia wyszła 5 tys mniej więc nie jest to wielka różnica.
Przemz
Nowicjusz

09 Sty 2014, 14:59

Bardzo eleganckie auto,myślę ze jedna z lepszych konstrukcji Opla wiec powinieneś byc zadowolonym. Daj znać za jakiś czas jak sprawuje sie nowy samochód.
Oveo
Początkujący

Auto: LEXUS

09 Sty 2014, 16:47

Na pewno dam znać.
Pozdrawiam
Przemz
Nowicjusz

10 Sty 2014, 09:51

Przemz napisał(a):Koniec końców kupiłem Opla Insignie 2.0 130 KM

A 1.4 140 KM z fabrycznym LPG brałeś w ogóle pod uwagę ?

EDIT :
1.4 turbo bez gazu przyspiesza w 10,9 s od 0 do 100 km/h ,a z fabrycznym LPG 11,9 s. Ale lipną instalacje dają. Przy dobrej współczesnej instalacji LPG różnica w osiągach między benzyną ,a gazem jest minimalna albo nawet nieodczuwalna.
mihau
Początkujący

10 Sty 2014, 10:22

Nie brałem pod uwagę, ponieważ brałem na firmę i do odliczenia można tylko brać wersje 2.0 130 KM
Przemz
Nowicjusz

10 Sty 2014, 16:19

Szerokości :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Sty 2014, 17:00

Przemz napisał(a):Nie brałem pod uwagę, ponieważ brałem na firmę i do odliczenia można tylko brać wersje 2.0 130 KM

Faktury za benzynę czy gaz też można wrzucać w koszty działalności gospodarczej.
mihau
Początkujący

13 Sty 2014, 08:00

Nie sprecyzowałem, chodziło mi o odliczenie VAT'u
Przemz