Nowa wersja - poprawki i modyfikacje

25 Cze 2011, 18:52

Ogólnie przydało by się nieco przyciemnić ramki i napisy. Większość napisów jest szara na blado szarym tle. Mało to czytelne i mdłe.
Zdaję sobie sprawę, że zrobienie tej szaty graficznej pochłonęło dużo czasu i pracy i aż głupio mi się tak czepiać ale naprawdę nieco kontrastu wyszło by forum na dobre. Moim oczom też bo po kilkunastu minutach wypadają mi na klawiaturę :(
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

27 Cze 2011, 22:33

Uwagi o których piszecie wezmę pod uwagę i postaramy się coś zaradzić, żeby wszystko było bardziej wyraziste. Przypuszczam że to jest głównie kwestia ekranu na jakim się wyświetla stronę i ustawienia kolorów. Może uda się tak zrobić żeby wszyscy byli usatysfakcjonowani.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

29 Cze 2011, 11:56

silvo44 napisał(a):Chyba sie nie rozumiemy - po otwarciu ,,nowe posty'' nie ma przycisku ,,oznacz jako przeczytane'' - we wszystkich działach jest oprócz tego ...

Link został dołożony na górze po prawej stronie. Sprawdź czy go widzisz.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

29 Cze 2011, 13:53

Jest ! !
O K ! !
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

29 Cze 2011, 14:05

BRODATY napisał(a):Ogólnie przydało by się nieco przyciemnić ramki i napisy. Większość napisów jest szara na blado szarym tle. Mało to czytelne i mdłe.
Zdaję sobie sprawę, że zrobienie tej szaty graficznej pochłonęło dużo czasu i pracy i aż głupio mi się tak czepiać ale naprawdę nieco kontrastu wyszło by forum na dobre. Moim oczom też bo po kilkunastu minutach wypadają mi na klawiaturę :(

MotoAlbercik napisał(a):Warto może jeszcze zrobić bardziej ciemne te ramki, w których są tematy i odpowiedzi - bo póki co, to wszystkie odpowiedzi zlewają się jakby w całość - trudno odróżnić, gdzie jedna odpowiedz się kończy, a zaczyna druga ( innego forumowicza ).
Nie wiem, jak u innych, ale u mnie nad każdym forum w ramce nad tematami zlewają się wyrazy " wyświetleń,odpwiedzi,ostatni post" - są one za blisko siebie.

Poprawione!

Wprowadziłem sporo zmian w różnych miejscach więc już nie będę wymieniał wszystkich, a główne to: przyciemnione napisy np. tematy i ramki w tematach są ciemniejsze oraz poprawione napisy o których pisał Motoalbercik.

Dajcie znać czy teraz jest lepiej...?
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

29 Cze 2011, 22:46

Może i jest nieco lepiej ale przyznam szczerze, że różnica jest na tyle subtelna, że bym jej pewnie nie zauważył gdybym nie przeczytał o dokonanych poprawkach.
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Tonale - hybrid?
    Włoski producent przedstawił to auto na targach w 2019 roku i było ono nawet w Poznaniu na Motor Show. SUV ma bardzo ciekawy design i jak na razie jest to wersja koncepcyjna ale nie widać przeszkód żeby w niedalekiej ...
    Mini chłodziarka samochodowa – 1982 rok
    Każdy, kto miał okazję jeździć Toyotą Land Cruiser J200, zauważył, że w schowku ukrytym w podłokietniku między przednimi siedzeniami znajduje się chłodziarka na napoje. Urządzenie to doskonale spełnia swoją funkcję w trasie, ...

29 Cze 2011, 22:49

BRODATY napisał(a):Może i jest nieco lepiej ale przyznam szczerze, że różnica jest na tyle subtelna, że bym jej pewnie nie zauważył gdybym nie przeczytał o dokonanych poprawkach.

Hm... u mnie wszystko jest bardzo wyraźne, między laptopem a komputerem stacjonarnym jest minimalna różnica.
Czy możesz mi podać na jakim komputerze przeglądasz forum głównie chodzi mi o ekran i grafikę??
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

30 Cze 2011, 16:44

Ja powiem szczerze - baaaardzo drażni mnie to białe tło. Przez nie jestem na forum jakby roztargniony.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Rok produkcji: 2000

30 Cze 2011, 20:46

MotoAlbercik napisał(a):Ja powiem szczerze - baaaardzo drażni mnie to białe tło. Przez nie jestem na forum jakby roztargniony.

I mnie również.
A co ma przepraszam marka i model karty graficznej do kolorów? Jeśli jest sprawna (pamięci i dobrze trzymające kulki BGA) i nie rozregulowana (kolory, ostrość itd) to bez względu czy to będzie GF 440MX czy Radeon HD6990 obraz będzie niemalże identyczny, tutaj różnica w wydajności będzie znaczna ale na dobrze świecącym monitorze praktycznie żadnej różnicy nie odczujesz, zmiany muszą być zdecydowanie bardziej widoczne, bo ktoś kto o zmianach nie wiedział nie dostrzeże ich bez względu na to czy siedzi przed crt'kiem czy panoramą. Oczywiście o ile monitor działa poprawnie. Forum jakiejś ponadprzeciętnie wydajnej GPU nie potrzebuje.
Osobiście w domu używam laptopa z matrycą 15,6" grafika HD4200 i również wniesionych zmian nie zauważyłem a co do poprawności działania mojego sprzętu mam 100% pewność.
W pracy używam matrycy LED 24" współpracującej z HD6850 i również różnicy dostrzec nie mogłem.
Więc z doświadczenia mogę powiedzieć że jeśli sprzęt jest 100% sprawny to jego marka i model nie odegra w tym wypadku większego znaczenia.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

03 Sie 2011, 19:39

ArteK napisał(a):Do zainstalowania:

1. Szybka odpowiedź (w pełnej wersji tak jak było w poprzednim layoucie)
2. Selektywne cytowanie
3. Widok ilości nieprzeczytanych postów na stronie głównej forum

Zainstalowane poprawki których brakowało.
Selektywne cytowanie odbywa się przez zaznaczenie tekstu i kliknięcie przycisku cytuj.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

09 Sie 2011, 19:26

Bardzo drażni ta reklama w prawym górnym rogu strony - jeśli logowanie nie jest ustawione w tryb automatyczny przy każdej wizycie to jest to praktycznie nie do wykonania - nie da się zalogować.
A to wygląda już nieco mało profesjonalnie i znacznie utrudnia życie zarówno stałemu jak i nowemu użytkownikowi który chciałby się zarejestrować. Rozumiem że utrzymanie serwera trochę kosztuje ale nie obniżaj Artku przez to funkcjonalności i łatwości dostępu na forum. Wg. mnie taka reklama utrudniająca logowanie skutecznie potrafi odstraszyć usera zwłaszcza mniej doświadczonego nie wiedzącego jak inaczej można się zalogować.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

09 Sie 2011, 19:47

stasiowski121 napisał(a):Bardzo drażni ta reklama w prawym górnym rogu strony - jeśli logowanie nie jest ustawione w tryb automatyczny przy każdej wizycie to jest to praktycznie nie do wykonania - nie da się zalogować.

Postaram się coś z tym zrobić, ale na niektóre kreacje nie jestem w stanie nic zaradzić bo są sprzedawane pakietowo przez agencję. Jeżeli chodzi o logowanie to masz rację jest problem z kliknięciem w link na belce i faktycznie nie wygląda to dobrze.

Co do logowania to zawsze jest na stronie głównej na samym dole formularz logowania.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

09 Sie 2011, 21:46

Nie kumam o co biega :shock: U mnie nie ma żadnego problemu z logowaniem.
Za to ostatnio "coś się dzieje" bo czasami pojawia się u mnie taka akcja jakby posty zachodziły na siebie. Miał ktoś jeszcze coś takiego? Kilka razy mi się zdarzyło.
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

09 Sie 2011, 22:08

BRODATY napisał(a):Nie kumam o co biega :shock: U mnie nie ma żadnego problemu z logowaniem.
Za to ostatnio "coś się dzieje" bo czasami pojawia się u mnie taka akcja jakby posty zachodziły na siebie. Miał ktoś jeszcze coś takiego? Kilka razy mi się zdarzyło.

Jak masz coś takiego to podsyłaj mi linka będziemy poprawiać. Ja tego nie widziałem przeglądając forum.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

09 Sie 2011, 22:27

To może być wina przeglądarki. Ale jak coś to się odezwę.
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika