Nowe auto dla kobiety

01 Lip 2010, 14:04

Witam was serdecznie,
od jakiegos czasu sledze wasze forum i widze, ze potraficie dobrze doradzic. Sam nie jezdze duzo samochodem, uzywam go glownie do weekendowych wyjazdow za miasto, jezdze Skoda z 97 roku. Na 5 rocznice slubu postanowilem zakupic swojej zonie samochod, jest to dla niej wazne narzedzie pracy, a obecnie jezdzi nienajnowszym fordem. Ostatnio wspominala, ze marzy sie jej renault.

W zasadzie nie ma granicy cenowej.
Czy mozecie wskazac, ktore ma najlepszy stosunek jakosci do ceny?
Ostatnio edytowany przez andrzejf82 04 Lip 2010, 22:08, edytowano w sumie 3 razy
andrzejf82
Nowicjusz

Miejscowość: Torun

01 Lip 2010, 14:27

a jakie mniej więcej są granice cenowe???, jest wiele lepszych marek samochodów niż Renault(osobiście nie przekonuje mnie ta marka), Zależy też jaki segment bedzie odpowiadał twojej żonie, a pomijając jakim fordem obecnie jeździ żona, i jaką Skodą ty??
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

01 Lip 2010, 14:44

paju001 napisał(a):a jakie mniej więcej są granice cenowe???, jest wiele lepszych marek samochodów niż Renault(osobiście nie przekonuje mnie ta marka), Zależy też jaki segment bedzie odpowiadał twojej żonie, a pomijając jakim fordem obecnie jeździ żona, i jaką Skodą ty??

W takim razie jaka marke samochodu proponujesz? Cenowo do 40 000, wiec moze byc uzywane z wyzszej czesci tej srodkowej polki ;) Nie bardzo znam sie na autach, dlatego szukam porady tu na forum. Ja jezdze skoda felicia, moja zona jezdzi focusem.
Ostatnio edytowany przez andrzejf82, 01 Lip 2010, 23:30, edytowano w sumie 1 raz
andrzejf82
Nowicjusz

01 Lip 2010, 15:38

Ja bym kulał dalej tym Focusem no chyba że jej sie znudził no to można pomyśleć nad innym.Jeśli moge dodać to ja bym dodał Fiata GP,śmigałem takim na L i nie powiem bo jak dla mnie to auto sie świetnie prowadzi,w środku nie jest ciasno więc troche miejsca jest,bagażnik może nie jest jakiś duży ale w każdym bądz razie coś do niego zawsze wrzucisz no i posiada funkcje city (tzw podwójne wspomaganie kierownicy),ta funkcja jest bardzo przydatna szczególnie podczas parkowania,wtedy kierownice można kręcić nawet jednym palcem bo tak lekko chodzi.Ja osobiście polecam Ci GP.No i za te pieniądze znajdziesz takiego GP co ma 2latka a jesli sie uda to może i nawet rocznego.
przykład [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Lip 2010, 07:34

barol91 napisał(a):Ja bym kulał dalej tym Focusem no chyba że jej sie znudził no to można pomyśleć nad innym.Jeśli moge dodać to ja bym dodał Fiata GP,śmigałem takim na L i nie powiem bo jak dla mnie to auto sie świetnie prowadzi,w środku nie jest ciasno więc troche miejsca jest,bagażnik może nie jest jakiś duży ale w każdym bądz razie coś do niego zawsze wrzucisz no i posiada funkcje city (tzw podwójne wspomaganie kierownicy),ta funkcja jest bardzo przydatna szczególnie podczas parkowania,wtedy kierownice można kręcić nawet jednym palcem bo tak lekko chodzi.Ja osobiście polecam Ci GP.No i za te pieniądze znajdziesz takiego GP co ma 2latka a jesli sie uda to może i nawet rocznego.
przykład [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Super oferta, cena tez w porzadku:) Widze, ze autko ma klimatyzacje, przy takich temperaturach jak teraz to bardzo wazne:) Podwojne wspomaganie kierownicy tez super, moja zona to drobna kobitka i czasem sil jej brak:) Dzieki wielkie za porade!
andrzejf82
Nowicjusz

02 Lip 2010, 08:36

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] mojej podoba sie cos takiego, polecam ze wzledu na silnik HDI

[ Dodano: Pią Lip 02, 2010 09:44 ]
na płycie podłogowej fiata grande punto [link do oferty na Allegro wygasł]
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik V12 - Lamborghini
    Z mocarnymi jednostkami V12 kojarzy się również największy konkurent Ferrari, czyli Lamborghini. Włosi stworzyli dwie generacje swojej słynnej V-dwunastki. Skupmy się na pierwszej, bo to ona w dużej mierze ukształtowała ...

02 Lip 2010, 19:12

Golf V w DE kupisz już za 40000 zł 1,9 TDI 105 KM
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

02 Lip 2010, 19:20

kamyl napisał(a):Golf V w DE kupisz już za 40000 zł 1,9 TDI 105 KM

Nie wiem kto Ci tak powiedział ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

03 Lip 2010, 14:09

za 9000 euro kupisz bez problemu
kamyl
Aktywny

03 Lip 2010, 14:50

Wiem że kupię bez problemu, chodzi mi o to że 40tys w DE to dużo jak na Golfa V, w Polsce można kupić przecież za 26-28tys, więc w Niemczech taniej ;) No chyba że handlarze kupują za 40 i sprzedają swoim rodakom 14tys taniej ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

03 Lip 2010, 15:24

ja bym się bał kupić golfa V (5) za ok. 6700 eur chyba że 2003 ja tak celuje w 2005
kamyl
Aktywny