Nowe auto dla rodzinki - 10-12tys.

24 Sty 2012, 22:09

Witam,
Zamierzam zakupić moje pierwsze autko.
Mam już swoje Typy a chętnie poznam opinie drogich forumowiczów.
Zamierzam wydać 10 000 - 12 000zł
Moje kryteria:
- rocznik 1999-2003
- raczej większe auto - rozmiar passata
- sedan
- mało awaryjne
- nie za dużo paliło
- miało raczej nowoczesny design
- obojętnie czy diesel czy benzyna (aczkolwiek napiszcie co w poniższych warunkach lepiej by się sprawdzało)
- bezwypadkowy i nieuszkodzony

Autkiem będę jeździł głównie po mieście: ok. 20km dziennie, i na wypady weekendowe za miasto (zależy mi aby na tych dłuższych trasach było w miarę wygodne).

Moim pierwszym i głównym typem jest Ford Mondeo mk3, rocznik ok 2001, sedan

Lista rezerwowa:
Volkswagen Bora
Toyota Avensis

Co o tym sądzicie - podajcie swoje typy
Lord Wajder
Nowicjusz

Miejscowość: inąd

24 Sty 2012, 22:13

rozgladnij sie jeszcze za Honda Accord VI gen 1.8 vtec 136ps , w benzynie lub z lpg w tej cenie powinno cos sie znalezc , samochod bezawaryjny i komfortowy w 4 osoby + bagaz bez problemu
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

24 Sty 2012, 23:26

Mam teraz mondeo Mk3 i sie sprawdza narazie super. Co do Bory też bym nie odrzucał jej bo miałem do nie dawna golfa a bora i golf to to samo prawie. Bardziej bym chyba patrzył jednak za borą na twoim miejscu bo jakoś mam przynajmniej narazie bardziej zaufanie do silnika TDI.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kilka ogólnych informacji na temat wyboru opon zimowych
    Przede wszystkim ważne jest, aby upewnić się, że wybrane opony spełniają wymagania panujące w danym kraju dotyczące opon zimowych. W niektórych krajach obowiązuje oznaczenie "M&S" (Mud and Snow) lub symbol góry ...
    Icona Vulcano – 2,8 sek., 950 KM
    Szalona propozycja włoskiej manufaktury z 2013 roku, stworzona z myślą o chińskim rynku to na razie wciąż bardziej motoryzacyjna ciekawostka, niż samochód drogowy. Nic dziwnego, producent przewidział budowę zaledwie ...