Nowe auto do 14-15 tyś najlepiej z gazem

14 Kwi 2013, 18:02

Witam! Poszukuje czegoś nowego, dynamiczniejszego, mojego starego Lanos rdza zaczyna zżerać, no i prawdę mówiąc się znudził. Auto będzie jeździło głównie po mieście, ale trasy też się zdarzają. Interesowałem się Civic VII generacji ale trochę droga i mi się niezbyt wygląd podoba, Almera, czytałem jednak że rdzewieje w oczach chociaż bardzo ładny samochód :P, no i Ibiza, ta też jest bardzo ładna tylko ciężko znaleźć mi coś w okolicy co by miało więcej niż 90 koni. Auto najlepiej od 2003-04 roku, przebieg do 120tyś. Można jeszcze coś ciekawego w tej cenie?
camar0
Nowicjusz

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Lanos
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

01 Maj 2013, 18:37

Podbijam, proszę o pomoc....
camar0
Nowicjusz

02 Maj 2013, 11:02

Piszesz aby znaleźć Ci coś z okolicy,a ska dokładnie jesteś? Podaj więcej szczegółów. Ibiza w podanym budżecie będzie dobrym wyborem,autko ciekawie się prezentuje. ewentualnie z kompaktów Astra II,którą także można znaleźć w niższej cenie z bardzo dobrym wyposażeniem i silnikiem.
Laserwash
Początkujący

Auto: M3

03 Maj 2013, 12:58

chciałem, żebyście polecili mi modele aut a nie ogłoszenia :) jestem z łomży, właśnie teraz się rozbijam pomiędzy astra ii a ibizą lub leonem, astra jest bardzo atrakcyjna cena/jakość ale wygląd dla mnie trzyma jeszcze lata 90, ale to jest jakaś opcja, fajne silniki, z ibizą ciężej znaleźć coś co ma co najmniej 90km, a leon trochę drogi, w zakupie i utrzymaniu myślę
camar0
Nowicjusz

03 Maj 2013, 13:22

Moja propozycja to MG ZR 1.8 benz. 160km
Przykład [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
mateuszf
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mazda 626
Silnik: 1.8
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

04 Maj 2013, 20:02

Moja propozycja to Lexus IS200 z 1999 lub 2000 roku można coś znaleźć na allegro i w dodatku zagazowany pali około 12 litrów gazu i jeździ lepiej niż większość nowszych samochodów a dodatkowo wcale się nie psuje mam już swojego 2 lata i wymieniłem tylko 3 żarówki.

Kupiłem go z przebiegiem 220tyś teraz ma 300tyś i jeździ tak jakby był nowy :)
hunter999
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 1991
Auto: nic

05 Maj 2013, 19:40

Mając lanosa z 2000r nie chce zmieniać na starszy samochód:) Też się zastanawiam nad Toyota Corolla E12, ma silniki nawet spoko, trochę mało miejsca z tyłu ale chyba zdecyduję się na Corrole, ewentualnie astre, zależnie w jakim stanie będą auta. Corrolla nadaję się do gazu?
camar0
Nowicjusz

05 Maj 2013, 21:19

Z tego co wiem corolla nie jest idealnym autem pod gaz, tzn instalacja jest trochę bardziej skomplikowana niż do europejskiego auta. Mówiąc z grubsza. kosztuje jakieś 3 tys. W każdym razie mój tata ma E12 i jest nią zachwycony. Twierdzi, że będzie jeździł nią do końca. w tej chwili ma 270 tys i w sumie nic jej się nie dzieje. A nie jest oszczędzana.
Nie jest też jakoś wyjątkowo oszczędna, bo po mieście potrafi spalić 9 zimą (1.6. benzyna), ale myślę, że trudno będzie o wiele lepszy wynik w porównywalnych samochodach.
A może stilo? za tę cenę będzie świetny model a to podobno wbrew pozorom bardzo porządny samochód. I jakie wyposażenie! A do gazu prawdopodobnie lepszy niż corolla (której cena pójdzie na żyletki).
mrt
Nowicjusz

Auto: mazda 121

05 Maj 2013, 22:08

Stilo też brałem pod uwagę, jest ładny, dynamiczny, no ale czytałem tez że usterkowy:) Rozbijam się o Astre II i teraz Corolle. Chce samochód w którym będę grzebał jak najmniej. A taką Corolle myślę, że za 16 tyś bym mógł mieć, nawet też ładna.
camar0
Nowicjusz

11 Maj 2013, 19:30

camar0 napisał(a):Almera, czytałem jednak że rdzewieje w oczach chociaż bardzo ładny samochód

Rdzewieje, ale tylna klapa, to przypadłość tego modelu. Pierwszy raz słyszę, że tak ją rdza całą zjada. W mojej z 2002 na tylej klapie jest z 10 kropek i kilka wokół tylnych nadkoli.
To, że ładna, to prawda :)
bzyku
Nowicjusz

Auto: Almera N16
Silnik: 1.5 90KM

12 Maj 2013, 19:25

Każde starsze auto rdzewieje,wiele zależy tutaj od tego jak poprzedni właściciel o nie dbał i czy było garażowane. To ma ogromne znaczenie. Do podanej kwoty warto byłoby zastanowić się nad nieco mniejszym silnikiem jak 1.4 czy 1.6 i Seacie Leonie lub VW Golfie.
Rolcar
Początkujący

Auto: Ford Focus II
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback