Nowe Auto do 50.000

25 Paź 2013, 17:17

Witam.

Szukam nowego auta (najlepiej z salonu) do kwoty 50 tyś. zł. Przeglądając dotychczasowe oferty dotarłem do samych "mikrusów" (clio, micra itp.) do których nie mogę się za bardzo przekonać.

Ze względu na funkcję reprezentatywną jaką pełnię, chciałbym przede wszystkim aby auto wyglądało ładnie i przykuwało wzrok. Jestem w stanie zaakceptować to również kosztem mocy silnika.

Pozdrawiam
Tedeusz
Tedeusz
Obserwowany

Auto: Nie mam

25 Paź 2013, 17:20

No w tej cenie nówka z salonu to będzie tak jak zauważyłeś sam segment B. Zbliża się koniec roku więc i wyprzedaże i rabaty.
Ceny kompaktów zaczynają się właśnie od ok. 50tysi w górę za podstawowe wersje więc jak ma być coś większego to polecam skorzystać z oferty aut używanych sprzedawanych przez dilerów.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

25 Paź 2013, 17:29

Też mi chodziło to po głowie, ale niestety nie potrafię nic znaleźć poza segmentem B. Jeśli któryś z forumowiczów znalazłby chwilę i wrzucił jakieś propozycję, byłbym bardzo wdzięczny. Ja już spędziłem nad tym parę godzin, tu na forum również patrzyłem, ale nic aktualnego nie znalazłem.

Wchodzi w grę auto z mak. 2011 roku sprzedawany przez salon. Myślałem trochę nad chevroletem cruze 2.0 VCDi.
Tedeusz
Obserwowany

25 Paź 2013, 18:06

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - mało reprezentacji ale spore w środku
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

25 Paź 2013, 20:37

Wiem że piszesz o zupełnie nowym samochodzie, ale czy nie zastanowiłeś się poważnie nad możliwością kupienia 2-3 letniego jak NOWEGO samochodu właśnie z salonu danej marki? Oni nie biorą na rozliczenie samochodów z kasacji ...będziesz miał też pewne auto
takun
Początkujący

Auto: Audi B4
Silnik: 2.0 ABK
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1992

25 Paź 2013, 21:46

ja uważam,że lepiej w tyxh pieniądzach szukać jakieś dobrej używki bo kupisz z pewnością coś fajnego a nie samochod z segmentu B.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 64
Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: VW GOLF 3
Silnik: 1.8 KAT 90 KM
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2UR-GSE - Lexus
    Pozostajemy w świecie V-ósemek. Z silników tego typu bardzo chętnie korzysta również Lexus. Japońska marka powszechnie stosuje takie motory w autach sportowych. Flagową jednostką Lexusa jest obecnie wolnossący ...

28 Paź 2013, 18:43

A ja wyjadę trochę z dziwnym pomysłem. Na miejscu autora zastanowił bym się nad skodą octavią III z silnikiem 1.2 TSI 105 km. Silnik daje radę, bo jeździłem nim na jeździe próbnej. Auto w podstawowej wersji, ale źle nie jest. Na otomoto można taką skodę za 55 tyś wyrwać. Myślę, że jakby się postarać to jeszcze więcej zyskamy :)
Albo jak wcześniej koledzy pisali, szukać wersji demo. To wtedy i może z tym silnikiem 2 wersje wyposażenia (ambition) .
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Auto: Kia Ceed SW
Silnik: 1.6 GDI 135 km
Typ: Kombi

28 Paź 2013, 18:44

albo wybrać się po taką Octavię 3 lekko uderzoną gdzieś za granicę jeśli wchodzi to w grę.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

29 Paź 2013, 08:29

fizzy12 napisał(a):Na miejscu autora zastanowił bym się nad skodą octavią III z silnikiem 1.2 TSI 105 km. Silnik daje radę, bo jeździłem nim na jeździe próbnej

Kolego po co mu samochód na 100.000 km ? Silnik TSI to największa kupa złomu wyprodukowana przez VW z lenistwa "żeby było coś nowego". To jest zwykły benzyniak, dołożone turbo i silnik nie wytrzymuje.
NooControl
Początkujący

Prawo jazdy: 14 11 2012
Auto: Szukam

29 Paź 2013, 10:28

no jednak silnik 1.2 to troche mały i w dodatku 105 KM.
Moim zdaniem Downsizing poleciał niezle w tym aucie.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

29 Paź 2013, 11:17

Mozesz kupic Dacie ponizej 50 tys. Zobacz sobie Dacie Sandero albo Duster obydwa fajne
main122
Nowicjusz

Prawo jazdy: 31 01 2013

29 Paź 2013, 11:27

Dacia Duster?
Zdecydowanie odradzam,właśnie czytałem jej długodystansowy test 100tyś KM.
Po 30 tyś wymienili całą skrzynię,plastiki po nagrzaniu w słońcu wydają z siebie nieprzyjemny zapach.
Do tego spore zużycie paliwa,haczenie skrzyni przy włanczaniu 3-ciego biegu,krótkie przełożenia skrzyni.
Co do zawieszenia to na nierównościach się sprawdza.
Nieprawidłowe wskazania co do ilości paliwa w zbiorniku(raz pokazuje caly a raz połowę baku),przycyzną był wadliwy pływak w zbiorniku.

main poczytaj.

http://www.auto-swiat.pl/1-dacia-duster ... nia-biegow
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

29 Paź 2013, 23:03

Moze i polecam octavie. Ale dlatego ze to auto w przyzwoitej cenie. A co do silnika. Nie wprowadzaj ludzi w blad. Fakt faktem TSI padaly jak muchy ale naprawili to. Jesli nie tsi to co innego? Thp peugeota? Mam silnik 1.6 gdi na wtrysku bezposrednim w mojej kiance i tez to jest niewiadoma. Wszystkie nowe silniki sa niestety tak robione. Mozna polecic autorowi zwykly silnik wolnossacy ktory bedzie palil 10-12 litrow w miescie i nie bedzie jechal. Sam zastanawialem sie nad tsi. Wybralem gdi bo nie ma turba i mniej pali, no i moim zdaniem duzo ciekawsze auto od octavi. No ale nie wazne. Chce po prostu uswiadomic ze wiekszosc nowych silnikow ma duzo krotsza zywotnosc. Wpadl mi wlasnie pomysl na autko. Przeciez do 50 tys meganke mozna wyrwac. I to z sporym rabatem :)
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Auto: Kia Ceed SW
Silnik: 1.6 GDI 135 km
Typ: Kombi

01 Lis 2013, 16:41

fizzy nie wiem czy to do mnie się odnosiło ale ja nie krytykowałem TSI,tylko mówiłem że został w nim zastosowany Downsizing.
co THP to chyba sam wiesz co to za silnik i jakie rewelacje potrafi przynieść właścicielowi takiego samochodu z tym silnikiem,a jeśli chodzi o Megane to kupi owszem ale z silnikiem 1.9 lub 1.5 dci,do którego pewnie będzie musiał dołożyć kupe Kasy.

"Mozna polecic autorowi zwykly silnik wolnossacy ktory bedzie palil 10-12 litrow w miescie i nie bedzie jechal"

To chyba jakaś kpina jest fizzy,Ojca W124 jest wolnossący pali 8l na tracie i max 10 podkreślam max 10 w mieście podczas korków i nie zauważyłem nigdy jak nim jechałem żeby jak to Ty nazwałeś nie jechał,więc nie rób wody z mózgu prosze.
Pozdrawiam.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika