Nowe auto do 50 000zł

29 Mar 2010, 19:49

Zamierzam kupić nowe auto i przeznaczyć na nie 50tys zł, tak więc mogę wybierać pomiędzy:
• Toyota Yaris, 1.33
• Peugeot 207 SW, Trendy, 1.4
• Kia Cee’d, Comfort, 1.4
• Fiat Linea, Active, 1.4
• Fiat Grande Punto, Estiva Blue&Me, 1.4
• Fiat Punto Evo, Estiva Blue&Me, 1.4
• Seat Nowa Ibiza, Style, 1.4
• Opel Corsa, Enjoy, 1.2/1.4
• Opel Astra Classic, Classic, 1.4
• Volkswagen Nowe Polo, Comfortline, 1.4
• Ford Fiesta Duratec, Trend, 1.4
• Ford Fusion Duratec, Ambiente, 1.4
• Honda Jazz, Trendy, 1.4
Zależy mi na niskim spalaniu i niezawodności, a kompletnie nie znam się na samochodach, dlatego bardzo proszę o pomoc.
laguerrera
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

30 Mar 2010, 08:29

Tak naprawdę przez pierwsze 3-4 lata każde z tych autek będzie niezawodne. Spalanie na podobnym poziomie, bo chyba nie będziemy się drapać o jakieś różnice 0,5 litra na setkę?

Co się bardziej podoba. A jeżeli szukasz auta na długie lata, to wg. mnie:
Toyota Yaris, VW Polo, Seat Ibiza, Opel Corsa.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Mar 2010, 09:14

Yaris, Ceed, Fiaciki, Fiesta, Seat, Polo będą fajne chociaż niektóre bardziej ciasne niż inne, dodatkowo jeszcze do listy dorzuciłbym KIĘ Vengę 1.4 diesel M, Hyundaia i20 1.4 comfort, Renault Clio koniecznie z silnikiem TCE Alize.

Ceed największy i o klasę wyżej niż pozostałe, Venga będzie w dieslu, Clio ma bardzo fajny silnik, Ibiza jest z tego zestawienia najładniejsza wg mnie.

Corsa jest kiepska, a Astra przestarzała
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

30 Mar 2010, 09:45

ACSznycel napisał(a): Astra przestarzała

Jesli mowisz o II to racja to juz stara konstrukcja , ale od 2009 zaczeto produkowac astre IV zatem , astra III jako ze jest nadal produkowana dostaje przedrostek "classic" - ktory dodaje sie kazdej astrze ktora jest produkowana jesli jest produkowany jej nastepna wersja. Czyli Astra classic to juz III wiec to wcale nie taka stara konstrukcja.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

30 Mar 2010, 12:10

Aha, bo mi się skojarzyła Astra II, zresztą tak jest na stronie Opla: http://www.opel.com.pl/site/showroom/as ... desc1.html

Astra III po prostu nazywa się Astra, a nowa - to Astra NG, czyli chyba "Nju G(dż)enerejszyn" :razz:

Astra III ok, ale za II trochę żal dać prawie 50tys. zł - to był dobry samochód, ale 5 i więcej lat temu
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

30 Mar 2010, 13:06

Chociaż lubię Grande Punto to raczej odpuść sobie takie z silnikiem 1.4. To bardzo stara konstrukcja jeszcze 8 zaworowa. Dużo pali, jak takim jeździłem to w trasie zawsze było 7-8 litrów a mimo to mułowaty.
zaq88
Nowicjusz

Miejscowość: J-no
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nowy Lexus CT pojawi się do końca 2017 roku
    Według tajwańskiego portalu U-Car, nowa generacja luksusowego, kompaktowego hatchbacka Lexus CT ma się pojawić jeszcze w tym roku i będzie oparta na tej samej platformie, co najnowszy model Toyoty Prius. Atmosfera medialna ...