REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
do tej pory jeździłem renault thalią z 2005, w którą wpakowałem 7 tys zł w samym 2016
I tak np i30 i ceed, są autami z wtryskiem bezpośrednim. Więc ja bym się tak nie zapędzał ze stwierdzeniem że to sprawdzone, skoro żaden producent jeszcze nie znalazł recepty na problemy z nagarem na takim wtrysku*. Pośredni wtrysk jest wg. mnie bezpieczniejszy, no ale tracimy trochę na dynamice/spalaniu.yeti65 napisał(a):Te hyundai i kia co poleciłem mają sprawdzone silniki.
Bądźmy sprawiedliwi. Ja nie mówiłem o słabych osiągach focusa, ale o fakcie że szoku i przepaści co do thalii nie będzie. Tym bardziej jeśli wsiądzie (w ramach porównania) do pojazdu z turbo.yeti65 napisał(a):Kalam trochę przesadza z tymi słabymi osiągami fokusa.
kalam napisał(a):I tak np i30 i ceed, są autami z wtryskiem bezpośrednim
yeti65 napisał(a):kalam napisał(a):I tak np i30 i ceed, są autami z wtryskiem bezpośrednim
Czy naprawdę tak ciężko jest Ci sprawdzić dwa posty wyżej, jakie auta polecałem
kalam napisał(a):Tu ciekawostka: niektóre wolnossące bez turbiny, są na wtrysku bezpośrednim
kalam napisał(a):I tak np i30 i ceed, są autami z wtryskiem bezpośrednim
Jak widzisz na start już zbastowałem odnośnie aut z turbo i odesłałem do innych turbo-masterów. W końcu wszystkich rozumów nie pozjadałem. A im więcej opinii kolega otrzyma, tym lepiej dobierze sobie samochódmike napisał(a):kalam, także nie uruchamiaj się
No i na Twoim miejscu celowałbym w auta prawie nowe z małym przebiegiem, bo nie tracisz na wstępie 20%
kalam napisał(a):A teraz nagle po edycji kiedy sprawdziłeś co i jak, dorzuciłeś przykładowe linki i robisz z siebie świętego i uciśnionego.