Nowe auto do max 200 tys.

17 Lis 2018, 13:39

Witam,
planuje zakup nowego auto do celów mieszanych (firma/na własny użytek), maksymalny budżet jaki mogę przeznaczyć to 200 tys. Korzystając z wyprzedaży rocznika, myślę że uda się coś fajnego i sensownego wybrać.

Co do wymagań to chciałbym aby to auto miało jakoś moc (obecnie mam Lagunę 3 110 km, więc praktycznie wszystko będzie mocniejsze :D ), ciekawą stylistykę , nawigacje, co najmniej tylne czujniki parkowania i inne standardowe udogodnienia :) . Oczywiście relatywnie niski koszt utrzymania, bez problematyczny serwis i minimalną liczbę usterek.

Co do typu nie mam, może być SUV,Crossover czy nawet Coupe, po prostu coś co przyciągnie uwagę.

W chwili obecnej myślałem nad Lexusem NX300, uważacie czy to dobry wybór ? Macie jakieś uwagi, inne proponowane auta w tej cenie ?

Dziękuję i pozdrawiam
zaq11111111
Nowicjusz

Auto: Brak

19 Lis 2018, 13:32

Kupując nowe auto nie pownieneś się martwić o usterki czy trwałość poza tym pytasz o nowe modele które jeszcze nie miały czasu się popsuć więc nikt nie ma opini na temat ich trwałości, co do reszty wymagań to musisz sam sobie je wytypować, idziesz do salonu i kupujesz to co Ci pasuje, dla mnie może pasować Ibiza dla Ciebie Juke. Ty sobie kupujesz auto więc sam musisz sobie je dopasować. Zrób wycieczkę po salonach, wykonaj jazdę próbną, zorientuj się jakie są warunki serwisowe i sam sobie odpowiedz co Ci najlepiej podpasuje.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Lis 2018, 13:41

Odpal otomoto, wpisz swoje wymagania, cenę itp i zobacz co możesz kupić nowego z salonu i tyle. Jak mamy coś zaproponować jak nie podałeś absolutnie nic, poza "mocne, ładne i dobrze wyposażone".
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

19 Lis 2018, 23:50

Do 200tys to znajziesz salonowe Volvo S90, jest teraz dobra promocja, taniej o 40-50tys
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Płynnie, czyli rozsądnie - czy to oznacza powolną jazdę?
    Płynna jazda nie polega wbrew pozorom na jeżdżeniu powoli, bo prędkość musi być dostosowana do obowiązujących przepisów i okoliczności. To po prostu przeciwieństwo gwałtownego i pełnego emocji stylu prowadzenia samochodu, ...