08 Lip 2018, 22:08
Cześć wam! Planuję zakup nowego samochodu, obecnie jeżdżę Fiatem Punto I, ale z racji tego, że auto już stare i prosi się o wymianę, rozglądam się za czymś nowym. Przedział cenowy maksymalnie 11 tysięcy.
Czytałam dużo o Fiatach Grande, właśnie ten model najbardziej biorę pod uwagę. Niestety, przeglądając ogłoszenia, nie ukrywam, że ciężko znaleźć samochód krajowy, z okolicy i w dobrym stanie, dlatego postanowiłam nie skupiać się tylko na jednym modelu, ale też wziąć inne pod uwagę. Padło na Forda, głównie mam na myśli Focusa. Ale tu jest problem, ponieważ nie chcę bardzo starego auta ani z dużą pojemnością. Za mojego Punciaka już płacę 2500zł ubezpieczenia, a ma silnik 1,2 75KM, więc w grę wchodzą samochody maksymalnie z silnikiem 1,4. Oczywiście tylko i wyłącznie benzyna lub benzyna z LPG. Co byście wybrali na moim miejscu, Forda czy Fiata? Przyznaję, że czytałam wiele o Fiatach, aczkolwiek o Fordach mam znikomą wiedzę. Jakieś rady, czego unikać? Może macie jakieś inne propozycje w tej granicy cenowej?