Nowe auto klasy średniej do 140 tys.

01 Kwi 2010, 23:11

Uważam, że ŁOPEL to szmelc, już wole prostote VW.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

01 Kwi 2010, 23:20

Każdy ma swoje typy.
Insigni w ciemno bym co prawda nie kupił, ale napewno bym sprawdził. :wink:
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

01 Maj 2010, 23:43

Cześć, dawno mnie tu nie było, bo ostatnio nie miałem czasu. Wypowiem się tak:

- byłem w salonie VW i widziałem Passata CC w środku i powiem, że wygląda to bardzo słabo i mi się nie podoba..
- Citroen C5 - dla starszych gości i rodzin
- widziałem na ulicy Renault Lagunę i wygląda dość słabo (jak na niby "luksusowe" coupe dla biedoty), niestety..
- Honda Accord - widziałem w centrum handlowym, sobie siadłem i powiem, że nieźle, wygląda i w środku (może oprócz plastikowych klamek) i z zewnątrz i już za 126 tys., można mieć full wersje ze skórą, nawigacją, kamerą cofania i automatem)
- Opel Insignia - nie podoba mi się i nie wydałbym tyle na Opla..
- byłem też w salonie oglądać Audi A4 po marce premium spodziewałem się w środku czegoś więcej, ale nie jest źle.. i tu mam pytanie bo by mnie interesowały dwa silniki jeden za 110 tys. - 120 KM, a drugi 10 tys. droższy 160 KM.. w przypadku słabszego silnika, aż 30 tys. na wyposażenie by zostało, więc można by fajnie doposażyć, ale coś mnie się wydaję, że to będzie mułowate ze 120 KM.. nie sądzicie? 10,6 s do 100km/5, wersja 160-konna 8,6..

BMW 3 w benzynie 143 KM (tam w salonie nie byłem) - też fajne auto, ale nie wiem czy ta marka do mnie pasuje :P

a ostatnio wpadłem na coś zupełnie innego nowe VOLVO S60.. chciałbym zobaczyć to auto na żywo i w czarnym kolorze, co o tym sądzicie? Benzynowy silnik T3 o mocy 150 KM od 109 tys. złotych. Szkoda, że w produkcji od listopada..
handberg
Nowicjusz

Miejscowość: Aleks.Kuj.

02 Maj 2010, 00:41

120KM na taki samochod bedzie zdecydowanie za mało takie jest moje zdanie.
Jezeli juz to wersja 160 KM bedzie odpowiednia.

Zastanow sie nad BMW ;)
Adek4100
Adek4100
Nowicjusz

Miejscowość: Radomsko

02 Maj 2010, 10:02

Subaru Legacy? Na pewno jezdzi zdecydowanie najlepiej na tle wyzej wymienione konkurencji a wygląd to kwestia gustu.

Legacy MY010:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Mozna tez jeszcze dostac w salonach poprzedni model (2009 ), który moim zdaniem jest ładniejszy:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Sam w tym momencie przymierzam się do sprzedania 335D i kupienia sobie Legacy MY09 2.5T w benzynie, jesli chodzi o prestiż to BMW jest minimum o jedną klase wyżej od Subaru, ale jesli chodzi o prowadzenie to zdecydowanie lepiej jezdziło mi się Legacym niż 3er.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

02 Maj 2010, 11:40

Ja też uważam, że 120KM w A4 to zdecydowanie za mało. Może zastanów sie nad A3 Sportback. Może nie jest to wielkościowo klasa średnia, ale to naprawdę przestronny i wygodny samochód, no i oczywiście ładnie wykończony:wink: i do tego silnik 1.8 TFSI (160KM) (7,8s), nie wiem jak on cenowo teraz stoi, ale w jakimś katalogu z 2010 z napędem quattro było 110 000 tys.
Subaru też fajne, na pewno dobrze się prowadzi i ładnie, sportowo wygląda (mi bardziej się podoba nowa wersja).
Jeżeli nie masz wystarczająco kaski na A4 to może obejrzysz Seata Exeo :wink: W środku bardzo dobrze wykończony, a wygląda prawie identycznie jak.... A4 :smile: Jest dość tani, bo z silnikiem 2.0 TSI (200KM) kosztuje 91 000zł może go naprawdę dobrze doposażyć.
Życzę powodzenia w wyborze :wink:
kresiaczek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co czeka branżę warsztatową w 2023 roku?
    Najnowsze dane wskazują, że w 2022 roku w Polsce zarejestrowano niemal 383 tysiące nowych aut osobowych oraz ponad 700 tysięcy samochodów używanych importowanych z zagranicy. Mniejsza dostępność nowych pojazdów, ...

02 Maj 2010, 12:01

Jak dla mnie to tylko i wyłącznie Saab 9-3 Aero. za 130k masz full wersje (awd,navi itp)
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa