Nowe auto klasy średniej do 140 tys.

01 Kwi 2010, 11:43

Cześć!
Poszukuję nowego auta klasy średniej maksymalnie za ok. 140 tys. Nie mam zbyt dużo doświadczenia, więc nie potrzebuje silnego motora, jedynie takiego, żeby pociągnął to autko 140-160KM (benzynowy) wystarczy. Jestem młody, więc zależy mi na fajnej karoserii.. wnętrze dobrze wykończone, wygodne fotele, na bagażniku mi nie zależy. Nie chcę, żeby to był golas, w tej cenie powinien mieć trochę bajerów. Nie jestem uprzedzony do żadnej marki, więc czekam na propozycje!

PS Ja już się trochę z ofertą zapoznałem, więc mam swoje typy, ale nie chcę nic sugerować, jak już coś padnie to się potem przyznam :P
Ostatnio edytowany przez handberg, 01 Kwi 2010, 11:50, edytowano w sumie 1 raz
handberg
Nowicjusz

Miejscowość: Aleks.Kuj.

01 Kwi 2010, 11:46

407 coupe
laguna coupe
c5
passat cc
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

01 Kwi 2010, 11:51

Jakie auta są w klasie średniej to ja wiem.. chciałbym, żeby ktoś napisał, co by wziął za takie pieniądze, przy takich kryteriach jak wyżej ;)
handberg
Nowicjusz

01 Kwi 2010, 11:56

Gdybym był na Twoim miejscu to bym celował w coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

01 Kwi 2010, 11:56

handberg napisał(a):Jakie auta są w klasie średniej to ja wiem.. chciałbym, żeby ktoś napisał, co by wziął za takie pieniądze, przy takich kryteriach jak wyżej ;)

A wymienilem Ci mondeo passata zwyklego i skode superb? :roll:

Moim zdaniem te auta maja zarowno
- ladny design
- nie zaskocza cie duzym bagaznikiem :wink:
- wygodne fotele
- swietne wyposazenie
w cenie 140 bedac mlodym kierowca wolalbym jakies coupe(GT) klasy sredniej niz limuzynke bo wygodna na poziomie segmentu D, wykonczenie premium i przyjemnosc plynaca z patrzenia na nie
JerzyB333
Stały forumowicz

01 Kwi 2010, 12:02

Auta z nadwoziem coupe mnie się podobają, np.: Audi A5, ale za 140k to dostanę golasa..
handberg
Nowicjusz

01 Kwi 2010, 12:23

No jasne ze dostaniesz golasa jak bd bral marki premium

Wg niektorych jakosc wnetrza nowej c5 jest lepsza niz ta znana z bmw i audi o mb nie wspominajac(pod tym wzgledem klasa c ssie i nie ma sie co oszukiwac)

Laguna 205 km navi skora(golas?)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

PUG 407

c5

[ Dodano: Czw Kwi 01, 2010 12:24 ]
Sam bym kupil cos w tym stylu gdybym nie uzywal auta do przewozenia 4-5 osob :razz:
moze kiedys :mrgreen:
JerzyB333
Stały forumowicz

01 Kwi 2010, 12:28

Do jakości wnętrza BMW trudno się przyczepić, ale nie wątpię że C5 jakościowo jest na wysokim poziomie. To też dobre auto i myślę że warte przemyślenia.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

01 Kwi 2010, 12:34

Jerzy,
chciałem obejrzeć Renault Lagunę coupe. Masz rację, to auto warte przemyślenia.. u nas w salonie nie mieli, siedziałem w zwykłej Lagunie i wnętrze jakoś mnie nie zachwyciło.

Peugeot 407 coupe widziałem na ulicy i robi wrażenie, ale wnętrze (znane mi tylko z fotek) jest kiepskie, szczególnie kierownica jest paskudna. A C5 to chyba nie jest coupe, wnętrze faktycznie jest ekstra, ale właśnie wydawało mi się, że to auto dla starszej osoby ;p
handberg
Nowicjusz

01 Kwi 2010, 13:04

C5/Laguna/407 auta dla Panów w kapeluszach. Dla młodego faceta bardziej bym się skłaniał ku BMW 3, Audi A4, Lexusa IS, Alfa 159, Subaru Forester/Impreza z dieslem jesli ma być to auto do spokojnej jazdy.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

01 Kwi 2010, 13:12

BMW serii 3, Alfa Romeo 159, Citroen C5, Honda Accord, Lexus IS też może być (moim zdaniem to jedno z lepszych aut z tego zestawienia, ale najsłabsze ma V6 ponad 200-konne a ty pisałeś że szukasz czegoś w granicach 140-160 koni)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

01 Kwi 2010, 21:49

MajkPZM:
1) za 140k to nie będzie zbyt dobrze z wyposażeniem w serii 3 czy chociażby w A4. Chociaż co do wyposażenia- zależy co kto lubi, niektórzy wolą lepsze wyposażenie kosztem klasy samochodu, czy silnika, a z drugiej strony znam ludzi, mówiących że wszystkie dodatki są niepotrzebne- samochód ma jechać no i z wyposażenia mieć klime i radio ;)
2) Czy C5/Laguna/407 są dla ludzi w kapeluszach? No zgodzę się, że są to samochody raczej spokojne, zależy kto na co zwraca uwagę np. C5 to fajny samochód, jeżeli osiągi nie są ważne(chociaz tak szczerze- te ok.9 sek. do setki wystarcza do normalnej, dynamicznej jazdy), to będzie wygoda. Btw. 407- jakoś nie trawie, a Lagunę trawiłem jak były rabaty po ok. 20 tys. złotych bez nich Laguna jakoś szału nie robi...
Co do innych:
Accord- naprawdę przyjemnie się jeździ, nie wiem jak benzyna, ale dieselkiem się jeździ super.
Laguna Coupe- wg. mnie na żywo wygląda gorzej niż na zdjęciach :/ i jakoś do mnie nie trafia.
Co do 407 coupe- coś mi się wydaje, że już nie ma go w produkcji. Na stronie peugeota też nie ma już żadnych danych, jednak w salonach zawsze może coś jeszcze stać.
Z tego co mi się kojarzy Insignia w tej cenie byłaby i z mocnym silnikiem i z dobrym wyposażeniem.

Osobiście zastanawiałbym się nad: C5(wygoda)/Accordem(sporo jeździłem i mam pozytywne wspomnienia ;P )/a Insignią (nie jeździłem, ale podoba mi się stylistyka)

Edit:
sprawdziłem co by było w serii 3 za ok. 140 k. I kurcze- nie jest źle:
143 konne 318i kosztuje bodajże 122 k zł- czyli zostanie nam 18 k zł na wyposażenie- jasne skóry w wyposażeniu i innych bajerów nie będzie, ale nie będzie to też "golas", czyli może jednak to nie jest aż taki zły pomysł ;) Wyposażenie w takiej np. C5 będzie oczywiście lepsze, ale w BMW też będzie wszystko co potrzebne do jazdy.
Ostatnio edytowany przez eaxene, 01 Kwi 2010, 22:24, edytowano w sumie 1 raz
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

01 Kwi 2010, 22:00

Nic tylko brać to co jest aktualnie na topie i wręcz nie schodzi z nagłówków gazet które wyrażają się o tym samochodzie w samych superlatywach. Mowa oczywiście o Oplu Insignia

Klasa średnia, do 140 tyś zł. Ten samochód dokładnie spełnia Twoje wymagania.
stefan86
Nowicjusz

01 Kwi 2010, 22:35

Sory ale 140tyś zł dać za Opla to ogromna przesada, zresztą od czasów Insigni oplowi zdrowo się popierdoliło... we łbie z cenami aut, Insignie mozna brać za 65-70tyś a nie 140 :grin: ludzie to OPEL!
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

01 Kwi 2010, 22:56

te 140 to jak już mocno, mocno doposażyć i bodajże z ponad 200 konnym silnikiem. ;) btw. teraz to za 65-70 to nową Astre weźmiesz, a to i pewnie bez przesadnego wyposażenia.. Zresztą patrząc tak pobieżnie na ceny, to chyba ciężko było by dostać w miarę wyposażonego sedana klasy średniej z nienajgorszym silnikiem za mniej niż 100 tys. złotych ( chociaż np. Seat Exeo byłby w tej granicy, ale nie wiem zbyt wiele o nim)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń