REKLAMA
Witajcie, jestem posiadaczem fiata punto 1.2 z 2014 roku, z tego względu że urodziło nam się dziecko zamierzam zmienić auto na troszkę większe. Fiacikiem mam najeżdżone prawie 60 tyś, jestem z niego zadowolony, mało pali, nie ma problemu z parkowaniem w mieście, jeszcze nie miało żadnych usterek (Jak to się mówi leję benzynę, zmieniam olej i nic mnie nie interesuje ) nie jestem jakimś wymagającym użytkownikiem co do auta. Od nowego samochodu oczekuję ekonomii oraz bezproblemowego użytkowania i trochę więcej przestrzeni (niby punto małe ale wózek i jakieś torby mieściły się do bagażnika hehe). Codzienne dojazdy do pracy (60km dziennie) raz na rok wyjazd na wakacje a tak to głównie miasto. Kwota to max 70k Wziąłem pod uwagę dwa modele :
- Fiat 500x 1.6 110 km (waga 1500kg czytałem że spalanie na mieście około 9/10L - duzo)
- KIA Stonic 1.4 100km (waga 1100 kg spalanie 2/3l mniejsze )
Nie mam zamiaru zakładać w przyszłości instalacji gazowej. W dwóch siedziałem dwoma jezdzilem, ježdzi się świetnie (500x nie wiem czemu ale wydawał się lekko przymulony) 500x wydaje się trochę większy ale te spalanie... Teraz do Was pytanie może ktoś miał do czynienia z tymi modelami dłuższy czas i może mi pomóc w wyborze ?