REKLAMA
Zamierzam kupić samochód nowy z salonu w cenie jak w temacie. Po przejrzeniu różnych stron internetowych: otomoto itp. oraz forów moją uwagę przykuły głównie:
1)Hyundai Elantra 132KM
2)Chevrolet Cruze 141KM oraz 163KM
Oczywiście nie zamykam się jedynie na te modele, pojawiają się też myśli o megance nowej 1.4, kia ceed. Ople i VW raczej za drogie, a w zakładanej kwocie mieściłyby się raczej modele ze słabymi silnikami.
Interesuje mnie głównie porównanie Elaantry i Cruze'a. Którego lepiej kupić? Za i przeciw za tymi samochodami. Oczywiście nie zamykam się jedynie na te modele i otwarty jestem na inne propozycje, może jakiś ciekawy wóz mi umknął w zakładanej kwocie?
Obecnie jeżdżę Renault Laguna 120KM. Jakaś kontrolka mi sie świeci przez co podobno silnik może być słabszy i rzeczywiście brakuje mi troszke przyspieszenia, troszkę zbyt długo wyprzedza. Elantra ma przyspieszenie 10,7 do setki, moja laguna 10,9 choć obecnie pewnie gorsze. Więc pewnie Elantra już by stykła, choć oczywiście nie przekonam się jak się nie przejadę. Z wyglądu i cruze i elantra mi się podobają, ale hyundai bardziej. Długość gwarancji przemawia za hyundaiem, osiągi za cruzem. Hmm...co byście wybrali na moim miejscu?
Codziennie dojeżdżam do pracy. W jedną stronę to ok.28km, tereny wiejskie, brak świateł, korków, długich postojów itp.