Nowe auto ( z salonu)

04 Maj 2012, 10:53

witam.. Chciałabym się dowiedzieć czy jest możliwość oddania nowego auta i odzyskania pieniedzy? Auto kupione 28 marca, 3 razy zabierane już przez lawete. Jestem osoba chorą, dziecko również, dlatego kupilismy nowe auto, licząc, że nie powinno zawodzić. Pytałam o to na Fiacie to powiedziano mi, że nie ma takiej możliwości, ale Panowie byli ogólnie bardzo wysmiewni, także jakoś nie specjalnie im wierze. Czy sa na to jakies paragrafy? zastanawiam sie powaznie nad jakąs porada u prawnika, ale z drugiej strony sadzić sie z potężną firma jaka jest FIAT? JA zwykły szary człowiek ? nie wiem już co robić. Wszystkie oszczednosci poszły na auto a tu taki klops.
martynka88
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Fiat Puto Evo

04 Maj 2012, 12:53

O to współczucie, niewiem co jest z tą jakością w nowych samochodach... Ja miałem pare aut prawie pełnoletnich a może z raz się zdarzyło holowanie. Może to jakiś wadliwy egzemplarz, poprawią i będzie ok?! Można dać im szanse a jeśli nie będzie jezdzić to proponuje jakąś porade prawną u prawnika... Moim zdaniem jest sens walczyć bo to Twoje pieniądze, prezentów nikomu nie opłaca się robić :D nowy samochód ma jezdzić... Był taki program na tvn turbo, były tam opisywane takie przypadki, więc jak już nic nie pomoże może warto się udać, przy dziennikarzach i kamerze raczej diler wymięknie :wink: Powodzenia
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

05 Maj 2012, 21:16

Póki co samochód jest na gwarancji, dlatego wszystkie naprawy będą gwarancyjne. Może warto zgłosić się do innego serwisu ASO Fiata, skoro ten z którego korzystasz nie radzi sobie z naprawą.

Jaki jest konkretnie problem w tym samochodzie?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Maj 2012, 23:21

za pierwszym razem, felerny akumulator zostal wymieniony na nowy.. tym razem zaswieciła sie kontrolka silnika ( napis silnik nie sprawny) oraz automatyczne wyłączanie funkcji start stop zaraz po uruchomieniu samochodu i prawdopodobnie uszczelka jakas od funkcji start stop maja to wymienic po wymianie sprawdzic czy to to.. ale wszystko bym byla w stanie zrozumiec gdyby nie to że najwiekszy problem jest z autem zastepczym za kazdym razem.. a ja naprawde potzrebuje auto, które ponoć przysługuje mi jesli Fiat nie jest w stanie w ciagu 24 godzin usunac usterki.. a w tym wypadku tak napewno bedzie.. bo to juz 2 dzien bez auta.. po delikatnej awanturze w Fiacie i dzwonieniu po 30 nr wkoncu jeden kumaty facet na fiacie zalatwil to auto.. no masakra jakas.. same problemy..
martynka88
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Fiat Puto Evo

11 Maj 2012, 11:14

Samochód jest nowy,tak? W takim razie możecie spróbować go sprzedać,wymienić na inny model. Niekoniecznie w salonie,ale gdzieś indziej,u osoby prywatnej. Trzeba szukać takich okazji,skoro ten model jest szczególnie awaryjny.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"Highway Hero" Mercedes-Benz Actros 2551 6x2
    Podczas 65. targów pojazdów użytkowych w Hanowerze uwagę zwiedzających przyciągnął niepowtarzalny Actros w kolorze jadowitej zieleni, zaparkowany przy wejściu do świata samochodów użytkowych Daimler Trucks. ...
    Jak zadbać o równomierne zużycie opon?
    Zdarza się, że zauważymy na oponach nierównomierne zużycie. Co w takim przypadku należy zrobić? Czy jest to niebezpieczne? Niestety, na nierównomierne zużycie opon może wpływać kilka czynników które ...