Nowe ekonomiczne auto

22 Cze 2013, 20:12

Witam
Chciałabym zasięgnąć rady w sprawie kupna samochodu otóż zależy mi na fabrycznie nowym samochodzie w przedziale 40 / 55 000 tys zł. Chciałabym aby był bardzo ekonomiczny i ekologiczny. Nie potrzebuje rakiety gdyż nie jeżdżę bardzo szybko, ale wiadomo nie chciała bym wlec się po drodze jak żółw i mieć problemy z wyprzedzaniem... Raczej nie za duże auto mimo, że najbardziej podobają mi się typu SUV... :(
Zastanawiam się nad kilkoma mianowicie Fiat bravo 105 KM 1.6 Multijet 16v, Fiat punto 0.9 TWIN AIR 85KM, Chevrolet Aveo5d 1.3D MT S&S.
Proszę o pomoc oczywiście wszelkie inne modele również wezmę pod uwagę.
Pozdrawiam!
misia150
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 05 1998
Auto: BMW
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

23 Cze 2013, 09:44

Od siebie dodam:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - dużo aut z 2012r jeszcze zostało z rabatem (większe w środku od Bravo)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - podobnie do i30 (wysokie auto wielkości Punto o środku wielkości auta kompaktowego)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - alternatywa dla Aveo i Punto dostępna z instalacją LPG
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - i30 w wydaniu Kii
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - odpowiednik ix20
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - jeden z lepszych samochodów klasy B
Wg mnie ciekawsze propozycje od Fiatów gdyż auta są po prostu nowocześniejsze konstrukcyjnie i nie skomplikowane (brak turbodoładowanych benzyniaków.

Jeśli lubisz SUVy i chcesz małe auto to złotym środkiem mogą być Renault Captur i Peugeot 2008. Ich ceny zaczynają się od ok 53 tysięcy ale taki z klimą będzie kosztował coś pod 60tysięcy.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Cze 2013, 14:21

W tym przedziale cenowym, możesz pokusić się o nową Pandę, ale ja jestem zdania, że powinno się jeździć większymi samochodami. Dlatego Bravo jak najbardziej polecam.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auta do driftu za rozsądne pieniądze – które wybrać?
    Z czasem czy innymi kierowcami możemy ścigać się praktycznie każdym samochodem. Ale kiedy chodzi o drift, to bez napędu na tył i odpowiedniej mocy nawet nie ma co stawać na torze. Popularność jazdy bokiem w Polsce stale rośnie, ...
    SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach Euro NCAP
    Nowa SKODA Octavia uzyskała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych Euro NCAP. "Bezpieczeństwo jest dla marki ŠKODA priorytetem. Odzwierciedleniem tego jest nasz najnowszy model. Naszym celem było stworzenie samochodu, ...