Nowe lub używane do około 100 000zł z prześwitem co najmniej 15cm

27 Wrz 2020, 13:38

Rozglądam się za samochodem wielkości przestronnego kompaktu lub ciut większym, (nie kombi), w benzynie, dość żwawego, który nie będzie zawalidrogą na autostradzie i będzie miał co najmniej te 15cm prześwitu.
Najlepiej nowy, ale rozważę również opcje z 2-3 letnią używką.

Fajnie by było jakby nie był przeładowany elektroniką i wszelakimi systemami, a z drugiej strony również zbyt archaiczny. Niestety obecnie ciężko coś takiego znaleźć.

Biorę pod uwagę: Kia Xceed, Focus Active.
Myślałem też na Suzuki SX4 s-cross i Mitsubishi ASX ale w porównaniu z innymi prezentują się trochę staro, zwłaszcza we wnętrzu.
Interesowałem się Hyundaiem Elantrą ale przez klapę bagażnika odpada. Szkoda, że nie wykorzystano rozwiązania jak w nowej Octavii liftback.
mrtobi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 07 2000
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Grande Punto
Paliwo: Benzyna

02 Paź 2020, 09:56

mrtobi napisał(a):Biorę pod uwagę: Kia Xceed, Focus Active.
A ja czytam i od razu na myśl mi przyszedł Xceed zanim jeszcze zobaczyłem twoje samochody które bierzesz pod uwagę :) Myślę, że to jedna z najfajniejszych w tym budżecie propozycji. Tu jeszcze ciekawą propozycją może być Mazda CX-30.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

04 Paź 2020, 15:09

Rzeczywiście - xceed pasuje do twojego opisu, super autko ;)
malmon3
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Eurocargo ML180E25: pojemny i ładowny
    Od ubiegłorocznego faceliftingu Iveco Eurocargo nabrało przyjaznego, uśmiechniętego wyglądu. Czy ten uśmiech odzwierciedla również wewnętrzne zalety tego samochodu, mogliśmy sprawdzić, jeżdżąc 18-tonowym modelem Eurocargo ...