Witam, szukam dobrego, wygodnego samochodu z przeznaczeniem głównie miejskim + 2-4 razy w miesiącu do przejazdu na długie trasy +/- 500km. Najlepiej typu hatchback
Typowo miejskie małe autka odpadają. Interesują mnie tylko nowe samochody, używane nie wchodzą w grę.
Corolla to już sedan. Również poszukuje podobnego auta razem z ojcem(temat mój gdzieś tam przepadł na dalszych stronach ponieważ nie wchodziłem na forum kilka dni). Oprócz kilku wymienionych tutaj zainteresowaliśmy się Hyundaiem Elantra ale to też sedan. Oglądaliśmy Astrę J. @Dzida wiesz może coś wiecej o nowej Astrze? Głównie chodzi mi silniki, jakieś sprawdzone jednostki będą czy cała nowa gama? ( chodzi mi o benzyne).
Nissan Micra N-Tec - nowa stylizacja nadwozia i wnętrza Nissan wprowadził właśnie do sprzedaży nową, specjalną odmianę miejskiego modelu Micra. Wersja N-Tec wyróżnia się nową stylizacją nadwozia i wnętrza, a także zmodernizowanymi rozwiązaniami technicznymi. Jest też bardzo ...
Kierowanie z tylnego siedzenia - backseat driver Niechciane komentarze i wskazówki czy ostentacyjne wzdychanie z niezadowolenia – to typowe zachowania osoby, którą po angielsku nazywa się "backseat driver", co oznacza kierującego z tylnego siedzenia. ...
Jeżeli chodzi o benzyne to z tego co wyczytałem na forum to najbardziej polecany w Astrze J jest 1.4T 120/140KM a w Focusie 1.5 EcoBoost 150KM. Ten Astrze jest chyba bardziej sprawdzony. Są oczywiście też prostsze wolnossące benzyny odpowiednio 1.6 115KM w Oplu i 1.6 125KM w Fordzie ale one podobno są nieco za słabe ale to trzeba sie najlepiej przejechać i zobaczyć co komu odpowiada.
pRk napisał(a):@Dzida wiesz może coś wiecej o nowej Astrze? Głównie chodzi mi silniki, jakieś sprawdzone jednostki będą czy cała nowa gama? ( chodzi mi o benzyne).
Wiadomo wieksza pojemność na trasach jest lepsza, ale z takich kompaktów to Civic ma wiekszy wolnossacy silnik 1.8. Reszta to albo 1.2 1.4 1.6, te mniejsze z turbo głownie. No i kilka wolnossacych 1.6 jak wymienione w Oplu czy Fordzie i jeszcze Kia/Hyundai Toyota. Jak wypada taki wolnossacy 1.6 np, z Kii czy Toyoty w porównaniu do 1.4T Opla? bo z suchych danych technicznych jest podbnie, minimalnie na korzyść Opla bo ma turbo.
Głównie jeździmy nie mocą, a momentem obrotowym. Kiedyś uzyskiwało się go z pojemności, a teraz z turbiny. Ten z turbo małego silnika jest rozwijany skokowo, czyli szybko się zaczyna i kończy. subiektywnie turbodoładowane jednostki będą dynamiczniejsze, bo jeździ się w średnim i niskim zakresie obrotów. W wolnossącym niutki są uzyskiwane w średnich i wysokich obrotach.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.