Zakupiłem nowe opony online. Wybrałem Goodyear Efficientgrip Performance 215/50R17 91 V, dużo osób mi je polecało, na forach, bardzo dobre opinie. Założyłem wczoraj dwie opony na przednią oś, i zdziwiłem się wystającym rantem. Jednak za taką kasę, myślałem, że będą ładnie przylegały do felgi. Zapłaciłem ponad 1000zł. Na stronce nic nie pisało, że nie posiadają rantu, dopiero później zauważyłem, że Goodyear, oznacza opony kodem MFS, które posiadają wzmacniacz ochrony felgi. Wydawało mi się, że płacąc taką kasę, mają to w standardzie, i zależy im, żeby klient był również zadowolony z wyglądu. Miałem kupić kolejne dwie, ale "razi" mnie to w oczy. Myślicie, że to ma tak być?
Żeby alufelga wyglądała ładnie z założoną oponą to opona powinna mieć rant ochronny na felgę. Wtedy rant felgi ładnie chowa się w oponie i wygląda to fajnie. Nie wszystkie to mają nawet te z górnej półki. Na zdjęciu jest wszystko poprawnie.
Proszę dodam jeszcze że bardzo często opony które są oznaczone jako "EKO" chodzi tu o mniejsze opory toczenia i przez to mniejsze spalanie w naszym samochodzie nie mają takiego rantu.
Ostatnio właśnie przeglądałem oferty i to mnie trochę zdziwiło bo niby opona o super właściwościach, a rantu brak. Jedna na cztery może go miała.
Ogólnie opona, cicha, miękka, auto nie jest twarde. Ale jestem rozczarowany, że nie ma takiego rantu, albo że ładnie nie przylega do felgi. Zapłaciłem 190f, za dwie opony.
Toyota Publica 1961 rok Po sukcesie modelu SA Toyota pracowała nad nowym małym autkiem miejskim na rodzimy rynek. W 1961 roku w sprzedaży pojawiła się Toyota Publica. Oferowana z nadwoziami sedan, kombi, cabrio, a nawet pick-up, szybko okazała się ...
[C] Mazda 3 I 2,0 / Lancer VIII 1,8 / Jetta A5 2,0 FSI / S40 II 2,0 Podstawowe kryteria zestawienia: - sedan segmentu C - silnik benzynowy o mocy ok. 150KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2007r. Wytypowane modele do zestawienia: - Mazda 3 I 2,0 - 150KM - Mitsubishi Lancer ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.