REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Mnichu napisał(a):Czesc. Od ponad 2,5 roku jezdze BMW E39, ale jak mam wkladac kolejne tysiace, zeby sie nie denerwowac, ze cos nie jest idealne, zdecydowalem, ze kupuje auto nowe lub maks 3 letnie. Auta ktore mi sie podobaja to Ford Mondeo MK5 (2,0TDCI, manual) i Kia ProCee’d (1,4-1,6t-gdi lub diesel), ale nowe jak doloze to co b chcial kosztuja juz pod 130tys minimum. Jezdze glownie trasy, 40km w jedna strone do pracy, a rocznie robie okolo 30tys km. Zawsze mialem auta z gazem, ale w tych nowych nie ma nic, zeby zalozyc gaz w salonie. Auto musi byc w kredycie na 3 do 5 lat. Licza sie tez koszta eksploatacji, nim tansze czesci tym lepiej (ale nie jakies lipne zamienniki). Obecne auto pali okolo 13L LPG + benzyna zanim sie nagrzeje wiec jakby diesel/benzyna miescily sie w 7L to fajnie (nie mowie przy wciskaniu do dechy). Focus czy Astra tez mi sie podobaja, ale chyba nie ma tam dobrych silnikow(?).
Mnichu napisał(a):Focus czy Astra tez mi sie podobaja, ale chyba nie ma tam dobrych silnikow(?).
Mnichu napisał(a): Czy jakieś marki oferują fabryczne instalacje LPG?
obecnie we wszystkich/większości diesli jest AdblueMnichu napisał(a):W Skodzie chyba jest juz adblue (oznaczenie SCR)?
mike napisał(a):obecnie we wszystkich/większości diesli jest Adblue