NOWE PRZEPISY PO 25.12.2007 JAK TO W KOŃCU JEST !!!???

04 Sty 2008, 13:42

Kupiłem auto przed 25.12.2007 ( sprowadzone z niemiec) wszystkie opłaty jak akcyza,urząd skarbowy,tłuymacz,przegląd tech. zostały przed tym terminem zrobione nie zdąrzyłem tylko go zarejestrować bo święta mam oczywiście wszystkie potrzebne dokumenty czyli mały i duży brif.umowe i wyżej wymienione.Problem jest w tym żę te nowe przepisy są tak porąbane żę urząd komunikacji nie chce mi go zarejestrować choć wiem że te nowe przepisy dotyczą tego że jeśli nie było by małego brifu czyli niemieckiego dowodu rej. to mogł by być problem!!!.Najlepesze jest to żę w innym mieście można bez problemu to załatwić nadmienie żę dzieje się to w Inowrocławiu.Może ktoś się bardziej oriętuje w tym temacie z góry dzięki i Pozdro
darius71
Nowicjusz

07 Sty 2008, 22:41

mam ten sam problem mam auto z francji kupiłem w sierpniu przywiozlem do kraju i caly czas czekam az zabojady wystawia mi dowód rejestracyjny wywozowy i boje sie że cos zmieni sie w przepisach i będzie problem. Z tego co sie orientowalem to z wypowiedzi rzecznika ministra transportu wynika że wszystko zalęży od starosty który zinterpretuje sobie przepisy i jak zwykle w Polsce wszystko zalezy od widzimisie urzedasów. najlepsze wyjście zarejestrowac auto na kogoś z rodziny w innym powiecie niz scierać się z polska biurokracją.
lysandrr
Nowicjusz

14 Sty 2008, 14:30

Mam podobny problem tzn dopiero jadę po samochód i nie wiem jak to jest z tym dow.rej.niemieckim ,czy dostaje sie go z tablicami wywozowymi (czerwonymi ) czy z żółtymi też.
remax
Nowicjusz

14 Sty 2008, 16:31

Z tego co wiem obecne przepisy mówią o tym (slyszałem w wiadomościach :) ) że jeśli na auto np: ktore kupiles w niemczech, nie dostaniesz dowodu rejestracyjnego, urzednicy w Polsce nie maja prawa zarejestrowac pojazdu jesli jak w tym przykladzie niemiecki urzad nie wystawi dowodu.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam