Witam! Pierwszy post na forum
Szukam radia do 250 zł, w porywach do 300 zł - standardowe, 1din na ISO. Jednak mam zamiar głównie go używać do słuchania własnej muzyki z telefonu. Póki co radziłem sobie poprzez transmiter FM z Bluetooth, jednak jakość dźwięku była...przeciętna.
![Wink ;)]()
Skoro wymieniam radio, to chciałbym pozbyć się tej zabawki z zapalniczki także potrzebuję albo złącza mini-jack na front, albo zintegrowanego odbiornika Bluetooth. USB mnie nie satysfakcjonuje, ponieważ używam Spotify więc telefon musi być odtwarzaczem - radio po prostu przekazywać dźwięk na głośniki samochodu.
Bluetooth wiadomo jest wygodniejszy od kabli. Dodatkowo, mógłbym prowadzić rozmowy przez z reguły wbudowany mikrofon w radio. Fajnym dodatkiem byłaby możliwość ładowania poprzez port USB w radiu (ale to chyba już obecnie wszystkie mają?).
I w tej cenie znalazłem właściwie tylko jedno sensownie wyglądające - Blaupunkt Brighton 170BT. Co wy na to? Czy lepiej przeboleć brak BT, zadowolić się samym AUX-minijack i wziąć coś innego? Bez BT są inne JVC, Pioneera, Sony czy Kenwooda.