Nowe żarówki światła mijania/drogowe do audi a4b6 H7 zamien.

28 Lut 2014, 18:58

Witam ,zwracam sie do znawców lub posiadaczy zamienników żarówkek H7 w audi a4b6
Co koledzy powiecie na żarówki z aukcji na allegro [link do oferty na Allegro wygasł]

czy one sa coś warte ?
czy takie żarówki nie beda przyciagać policjantów ? czy sa faktycznie z homologacją no i czy faktycznie poprawia widoczność
adamx32
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 05 2010
Auto: obecnie nie mam
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

28 Lut 2014, 18:59

dodam że nie posiadam xenonów
adamx32
Nowicjusz

01 Mar 2014, 15:15

adamx32 napisał(a):nie posiadam xenonów

Chyba żartujesz.. Gdybyś miał, potrzebowałbyś palniki a nie żarówki..
8 dych ?? dobrze bym sie zastanowił, bo w podobnej cenie sa duzo lepsze marki - philips, osram, narva czy valeo..
przejrzyj jeszcze inne aukcje..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

01 Mar 2014, 17:47

Dzieki za odpowiedź , możesz mi polecic jakies dobre żarówki ?
co powiesz na Żarówki Philips H1 X-treme Power ? jest coś może lepszego ?
adamx32
Nowicjusz

02 Mar 2014, 13:09

Żarówki z tej aukcji to zwykłe żarówki H7 pomalowane lakieriem na niebiesko dla uzyskania niebieskawej barwy światła, żeby symulowały światła ksenonowe. Prawda jest taka, że jest to poprostu oszustwo i to perfidne, biorąc pod uwagę cenę za ten szajs. Do tego po krótkim czasie lakier ten będzie zapewne schodził z bańki - czas zależny jest od jakości wykonania lakierowania tej bański. Jakość świecenia - do du..Dlaczego? To jest tak, jakbyś sam pomalował żarówkę 55W niebieskim lakierem. A logiczne jest przecież to, że każda warstwa lakieru na każdej żarówce ogranicza jej zdolność emitowania świała. I nigdy taka żarówka nie będzie miała takiej jasności jak normalna żarówka 55W. Trzeba też wiedzieć, że palnik ksenonowy nie jest niebieski - ma normalną, białą bańkę. A kolor świecenia to efekt gazu o nazwie ksenon. W żarówce świeci żarnik ( drut wolframowy ) a w palniku ksenonowym gaz o nazwie ksenon - nie ma tam drucika wolframowego. W żarówkach halogenowych jest próżnia.
Myślę, że tak najprościej mozna to opisać, żeby wytłumaczyć o co chodzi z tym oszustwem na tej aukcji.
Co do wyboru żarówek - ja bym celował w znane marki żarówek - Philips, Bosch, Osram, Tungsram. Można się nawet pokusić o żaówki +...% świała, ale trzeba pamiętać o tym, że świecą one krócej niż normalne.
A jeżeli chodzi o konkretną markę i rodzaj żarówki, to będzie ciężko doradzić, ponieważ jednemu podoba się taka żarowka, drugiemu inna. Głównie zazwyczaj chodzi o świało jakie daje dana żarówka.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Mar 2014, 15:32

MotoAlbercik napisał(a):jeżeli chodzi o konkretną markę i rodzaj żarówki, to będzie ciężko doradzić, ponieważ jednemu podoba się taka żarowka, drugiemu inna. Głównie zazwyczaj chodzi o świało jakie daje dana żarówka.

dokładnie - ciężko polecić konkretny jeden model..
Jeśli jeździsz więcej wieczorem lub nocą to można zainwestować w jakieś "night breaker"..
A jeśli niewiele to wystarczą silver lub blue vision..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

11. zlot Master Truck - Opole 2015
    Z wielką radością ogłaszamy, że na tegorocznym zlocie Master Truck, ku wielkiej uciesze zgromadzonej publiczności, wśród wystawionych modeli ciężarówek obecny będzie też fiński "Highway Hero", bowiem swój ...

04 Mar 2014, 10:50

silvo44 napisał(a):Jeśli jeździsz więcej wieczorem lub nocą to można zainwestować w jakieś "night breaker"..

Ja kiedyś miałem wspomniane żaówki. I powiem, że nie byłe zadowolony - prawa strona i środek drogi były oświetlone na lekko niebieskawy kolor ( coś jak ksenon ), a w środku było nawet lekko żółtawe. Takie też było z lewej strony drogi. Jak się dokładnie przyjżałem reflektorom, to widać było te trzy kolory świecenia żarówki. Najbardziej denerwująće było to zabarwienie na żółto.
Wymieniłem te żarówki na Silver coś tam i świeciło mi wreszcie na biało.
Ale to wszystko było jakieś dwa lata temu.
Jak więc wiadać trudno komuś polecić konkretne żarówki. Z tego co czytałem, to jedni z tych żarówek byli zadoleni, inni nie bardzo, jak ja.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000