Nowość w Mercedesie klasy B

24 Mar 2008, 23:37

Po 3 latach autko klasy B doczekało się FL. Lecz zmian praktycznie nie widać. Największa nowość to silnik. Zasilana zarówno benzyną jak i gazem odmian a B170 NGT BlueEFFICIENCY (Natural Gas Technology) bazująca na 116-konnej wersji 170. Ofertę jednostek uzupełnią jesienią bazujące na B150 i B170 odmiany BlueEFFICIENCY, które otrzymają inteligentny system Start/Stop gaszący silnik podczas hamowania przy niskich prędkościach (dojazd do skrzyżowania) i uruchamiający go zaraz po zwolnieniu pedału hamulca.
l
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

24 Mar 2008, 23:46

Mercedes często stosuje delikatny face lifting, tak jak w e-klasie W210 :) Delikatne zmiany, ale auto wygląda i prezentuje dużo lepiej. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

24 Mar 2008, 23:48

To jest własnie to. Delikatnie ale sukcesywnie i dokładnie. Takie jest założenie firm tuningowych. Delikatnie, ale pięknie :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Mar 2008, 23:59

Wydaje mi się, że to jest celowe zastosowanie i jak widać skuteczne :)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

25 Mar 2008, 21:21

B-klasa jeździ w Polsce chyba w śladowych ilościach. Dla mnie zupełnie nieznane auto.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Mar 2008, 21:27

dla mnie dość znane,moja przyszła teściowa takiego miała.Niestety miała bo jakoś 2 tyg temu miała wypadek i ciężko będzie to do kupy poskładać.Generalnie poza znaczkiem nie oferuje więcej niż konkurencja.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Foteliki samochodowe dla małych pasażerów!
    Tylko 7% małych pasażerów podróżuje w odpowiednio zabezpieczonych fotelikach samochodowych, a do aż 40% poważnych wypadków z udziałem dzieci dochodzi podczas podróży krótszych niż 3 kilometry! ...

25 Mar 2008, 21:39

Auto nie jest wcale takie złe...najgorsza jest tylko cena...oraz miejsce dla kierowcy...ja miałem problem podczas przejażdżki, tzn. nie było mi za wygodnie a mam 188cm wzrostu, oczywiście mieściłem się, ale nie było komfortowo, silnik CDi Mercedesa rewelacja pod warunkiem, że sie dba i leje dobre paliwo. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

25 Mar 2008, 21:55

A w Legnicy czasami widać B klasę. Oczywiście wcześniejszej generacji...
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Kwi 2008, 00:05

Czy ta B-classe naprawde jest tak rzadko spotykana w polsce? W Niemczech jest tego sporo. Nawet jako taksówki ale oczywiście rzadziej niż E-classe.
Susza tłumi, zagłusza, wywija i o dno wali... Zachwiany... Zachwiany...
SuperFly
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: brać hajs?

25 Kwi 2008, 21:41

SuperFly napisał(a):Czy ta B-classe naprawde jest tak rzadko spotykana w polsce? W Niemczech jest tego sporo. Nawet jako taksówki ale oczywiście rzadziej niż E-classe.
raczej tak, niewiedziec czemu, aż tak dobrze się niepsrzedaje. Dzisiaj widziałem jedną B- klasę ale tą starą generację i autko nawet ładne;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań