To bym jeździł VW, a nie cee'dem.
Superlatywy.. Nie polecam nikomu takiego 2.0TDI PD sprzed liftingu bo można napytać sobie kosztów. Albo czy podnosiłbym temat Elantry w kontekście Jetty? Bardzo mi się podoba i sam zastanawiam się dlaczego dosyć słaba jest sprzedaż tego modelu. Na świecie to praktycznie jeden z najlepiej sprzedających się modeli (w ogóle). W sumie to polecałem teściowi auto.
A VW - trochę w rodzinie ich jest. Użytkowane jakoś bez większych kłopotów - być może, że prawie wszystkie były nówki z salonu,a nie sprowadzane igły. Ostatnie to kilkumiesięczne Polo.
Czy teraz kupiłbym KIA, gdy ceny zbliżyły się do nie tylko niemieckiej konkurencji... Nie wiem, nie widziałam nowego cee'd, nie siedziałem. Nie wiem na ile został ulepszony. Jedynie to siedziałem w Optimie. Na zewnątrz każdy widzi, środek ok, dosyć fajny, ale nie robi jakiegoś piorunującego wrażenia na mnie. Co jedynie ludzie podnoszą na forach - cena. No niestety nie jest to co kiedyś.
1.6GDI się być całkiem sensowny. Kuzynka zastanawiała się na takim, ale chyba zakup do przyszłego roku odłoży. Kiedyś koncern bazował jak czytałem na GDI od Mitsu. Tam pojawiał się nagar (podobnie jak przy FSI). Jaka to jest obecnie konstrukcja, itd to trudno mi powiedzieć. Być może jak będę decydować się na nowego to będę drążyć temat.