Dziękuję za wszystkie cenne porady i opinie.
Po raz kolejny wychodzi problem z jakością kii. Widać moje obawy są uzasadnione.
Czuję, że wybór sportage byłby dość nierozsądny bo i bagażnik bez porównania z konkurencją i spalanie większe niż w kompaktach z podobnym silnikiem ale wygląd kusi.
Wybieram samochód na najbliższe 6-7 lat dla rozwijającej się rodziny i chcę znaleźć złoty środek między bezpieczeństwem/komfortem/ekonomicznością.
Może Rapid zamiast Octavi, choć jeszcze nie przyglądałem się bliżej temu modelowi.
Wydawało mi się, że Jetta to coś pomiędzy golfem a pasatem. Coś co nie odbiega jakością wykończenia od tych modeli.
Oczywiście Passat i peugeot 508 są interesującymi propozycjami (peugeoty odpadają po raz kolejny przez awersję do marki
). Patrząc w tę stronę jest jeszcze citroen C5 i mazda 3 i 6. Jak tu z tego wszystkiego coś wybrać?
Budżet założony na samochód jest do nagięcia w uzasadnionych przypadkach. Nie chcemy jednak przesadzać.
Najważniejsze czego oczekujemy od samochodu to bezpieczeństwo, komfort z jazdy i możliwość bezproblemowego załadowania wózka dziecięcego do bagażnika.