Wracam z tematem po tygodniu i przejrzeniu modeli dostępnych na rynku. SUV idą w odstawkę, zamiast tego rozważamy minivan i HB, kombi jak wspomniałem wcześniej za duży dla nas (obecnie mamy kombi).
@mike - coś mi się pomyliło i zamiast wolnossący przeczytałem wysokoprężny, mea culpa
Modele które przeszły wstępną weryfikację (czyli wygląd ma się żonie i mi podobać, a długość auta max. 4,4m, bagażnik min. 330 l) są poniżej z moim krótkim komentarzem.
Na razie chciałbym się skupić na tym, czy któreś z nich są zdecydowanie dobrym wyborem lub zdecydowanie mają jakieś mankamenty? Chciałbym mieć listę 3-4 modeli zamiast 12
![Uśmiechnięty :)]()
i z chęcią któreś wykreślę.
Dla przypomnienia: jeżdżę max. 10k km rocznie, w 95% miasto, rodzina 2+2, najlepiej ok. 80 tys zł, automat, benzyna.
Ford Focus HB - nie wiem czy nie za mały
Ford Focus sedan
Ford B-Max (w produkcji od 2012) - nie za stary model? podobno na płycie podłogowej Fiesty
Ford C-Max ( w produkcji od 2015) - pewnie lepszy wybór niż B-Max, na płycie Fucusa, ok. 80k wg wstępnej wyceny
Honda Jazz - dodany na listę zaocznie, bo nie był chwilowo dostępny u dealera
Toyota Verso - wstępna wycena ok. 93 tys, trochę sporo, podobno Toyota nie bardzo daje rabaty
Toyota Auris HB - wstępna wycena ok. 92 tys, komentarz j.w., a oszczędności na paliwie w moim przypadku to ok. 1,5 tys rocznie czyli niewiele
Volkswagen Golf Sportsvan - chyba nie warto brać z uwagi na silnik TSI? cennikowo może wyjść ok. 90 tys.
Hyundai Elantra
Hyundai ix20
Hyundai i30 nowej generacji
Renault Megane HB i grandcoupe
Została nam jeszcze wizyta w Kia i Opel. Niestety odpadają marki: Citroen, Fiat, Mazda, Nissan, Peugeot, Seat bo salonów nie ma w moim mieście i musiałbym jechać za każdym razem po 50-100 km w jedną stronę. Zakładam że z modeli które podałem uda nam się coś wybrać.
Chętnie poznam wasze opinie, szczególnie jeśli ktoś jeździ danym autem.
Nie jestem fanem motoryzacji więc po przesiadce z 12-letniej Vectry każdym nowym może mi się jeździć dobrze, ale nie chcę w coś wtopić.