REKLAMA
Witam wszystkich,
Chcę sobie kupić samochód. Nowy. Używany nie wchodzi w grę.
Pierwszym ograniczeniem jest cena: do 60 000 zł
Drugim: silnik - nie podaję mocy, bo wiadomo, że przy takiej samej ilości KM samochody mogą rozpędzać się szybciej lub wolniej - ideał <8s do ukazania się pierwszych 100km/h, ale załóżmy, że 9-9,5 też jest ok.
Trzecim: nadwozie raczej hatchback, ale nie ograniczam się tylko do niego, ale nie chcę wielkiego kombi (w końcu samochód dla 2 osób)
Czwartym: wyposażenie - może być średnie - obowiązkowe: alarm, w miarę niezłe radio/cd, klimatyzacja automatyczna i czujniki parkowania, mile widziane xenony, większe felgi, czujnik deszczu, nawigacja.
Piątym: tylko i wyłącznie manualna skrzynia biegów
Szóstym: marki: najbardziej odpowiadają mi - Skoda, Seat, VW, Fiat, Opel; odpadają: Kia, Ford
Silnik: benzynowy, diesel raczej do jazdy miejskiej się nie sprawdzi
Propozycje:
1. Seat Ibiza SC FR na wyprzedaży za 61 990 zł z silnikiem 2.0 143KM (diesel) lub 1.2 TSI, który jeszcze ujdzie
2. Punto 1.4 135KM - 61 000zł
3. Fabia 1.2 TSI (z bogatym wyposażeniem)- ok. 63 000 zł
4. Opel Corsa 1.4 120KM + dobre wyposażenie - ale silnik 120KM, a jeździ jak 1.2 TSI 105KM?? nie podoba mi się to. Cena ok. 56 000zł
5. Renault Clio - ?? RS byłby super, ale ta cena... , silnik 0,9 w nowym ??? nie wiem co o tym myśleć, zbyt wielu danych o nim nie mam
6. Volkswagen Polo 1.2 TSI Highline Optimum + kilka dodatków - (!!!) ok. 66 000 zł, skąd ta cena??
7. Peugeot 208 + 1.6 VTI lub THP - ok. 62 000
Co można dołożyć do listy?
Zależy mi również, aby samochód posłużył jak najdłużej
Pozdrawiam