Nowy Ford K+

02 Mar 2018, 21:43

A o Hyundaiu I-20, czy kia Rio nie myślałaś :?:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

07 Mar 2018, 14:04

Byłam wczoraj w salonie Hyundai'a. Doceniam przestrzeń jaką daje i20, ale coś mi w nim nie leży. Jest taki mdły, choć z zewnątrz robi świetne wrażenie.
Ale najbardziej odstrasza mnie fakt, że kierownica po skręcaniu nie wraca do swojej wcześniejszej pozycji. Tak, wiem, że to pierdoła, ale jednak.
A Kia Rio właśnie się przyglądam, ale obawiam się, że przy minimalnym doposażeniu jednak przekroczy, i to sporo, zakładany budżet.
Ale teraz ważne pytanie- czy ten silnik z Forda K+ można zagazować?
volvinka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 05 2015
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: volvo v40
Silnik: A bo ja wiem :)
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005

07 Mar 2018, 14:33

volvinka napisał(a):Ale teraz ważne pytanie- czy ten silnik z Forda K+ można zagazować?

Podobno zagazować można wszystko, chodzi tylko o opłacalność, w internetach chodzi fama, że silniki forda niezbyt lubią się z gazem.
Ale jeżeli myślisz o gazie to może corsa Ci podpasuje, są wersje z prawdziwie fabrycznym gazem.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Typ: SUV
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Japońskich producentów hybryd czeka rekordowy rok
    W 2016 roku Toyota sprzedała na świecie 1,4 mln hybryd, zaś w tym roku jest na dobrej drodze do wyniku 1,5 mln egzemplarzy. Łącznie japońscy producenci, przede wszystkim Toyota i Honda, dostarczą w tym roku klientom prawdopodobnie ...