Nowy GLOSNY tlumik Opel Corsa B

23 Paź 2010, 22:22

Witam, mam problem, mianowicie kilka dni temu wymienilam tlumik na nowy, ale chodzi on duzo glosniej niz ten stary, bardzo mi to przeszkadza, Zastanawiam sie czy jest jakies wyjscie, czy da sie jakos wyciszyc ten dzwiek?
Ala
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

26 Paź 2010, 08:53

Pierwsze ,to musisz sprawdzić jakość montażu.Mnie tak pospawano,że wokół spawu szybko zrobiło się czarno(spaliny) a silnik chodził głośniej,musiałem jechać jeszcze raz do porządniejszego spawacza.Następna rzecz,zobacz, jeśli oczywiście wymieniono tłumik bez spawania(za pomocą złączki) czy złączka jest szczelna.Jeśli jest wszystko OK a silnik chodzi głośniej ,to powinieneś zauważyć spadek mocy,być może tłumik nie ma wypełnienia w środku(niska jakość wyrobu).Jeśli montaż jest poprawny,nie ma spadku mocy,to wszystko jest OK.Nie ma sposobu by wytłumić ,poza wymianą elementu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seria GR - specjalne sportowe edycje modeli Toyoty
    Japońscy fani Toyoty są już przyzwyczajeni do specjalnych sportowych edycji modeli tej marki, opracowywanych choćby przez TRD czy Modellistę. Jednak tym razem największy producent samochodów w ich kraju naprawdę o ...