Nowy Hyundai Kona czy starsze drogie auta typu BMW

14 Maj 2024, 10:05

Cześć, potrzebuje porady w zakresie wyboru samochodu. Budżet jest do 140 tyś na nowe auto lub koło 100 tyś na używane. Warunek konieczny to automatyczna skrzynia biegów. Auto używane w cyklu mieszanym - trochę na mieście, trochę na trasie. Zastanawiam się czy w tym budżecie lepiej kupić nowe auto typu Hyundai, czy używane BMW serii 3. Wiem, że to auta z przeciwnych biegunów i uważam BMW za bardzo komfortowe auto, jednak obawiam się jakości aut z roczników 2017-2022 i kosztów napraw. W nowym hyundai jest 5 lat gwarancji i naprawy w ramach przeglądów, które z góry wiem ile kosztują. Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie i mógłby doradzić czy lepiej kupić używane auta marki premium czy nowe, ale gorszej jakości. Dodam, że bardzo ważna jest dla mnie bezproblemowość i bezawaryjność nawet kosztem wyższej ceny.
ann1123
Obserwowany

14 Maj 2024, 11:47

Najlepiej wziąć prawie nowe coś pokroju kony, auta premium bym odpuścił bo to się kupuje wyłącznie nowe
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Maj 2024, 20:45

ann1123 napisał(a): Dodam, że bardzo ważna jest dla mnie bezproblemowość i bezawaryjność nawet kosztem wyższej ceny.

Więc kup nowe, stosunkowo proste konstrukcyjnie auto
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

16 Maj 2024, 08:22

W takim budżecie masz spory wybór samochodów i nie warto tu się pchać w używane BMW. Ja bym oprócz Hyundai'a popatrzył jeszcze na hybrydę Toyoty np. Corolla Cross (budżet na styk ale tu można trafić na jakieś promocje).
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody Lexusa pracują na lotnisku
    Naprawdę wygodne auto potrafi sprawić, że nawet długa podróż na czterech kołach jest równie komfortowa, co krótki lot samolotem. Czasami jednak trzeba skorzystać z możliwości silnika odrzutowego. Ale ...
    "Najlepsze samochody 2013 roku" i trzy zwycięstwa dla BMW
    Nowe BMW serii 3 jest sprzedawane dopiero od lutego 2012 roku, jednak już teraz przejęło prowadzenie w klasie średniej premium. BMW serii 5 już po raz trzeci z rzędu znalazło się na pierwszym miejscu w klasie wyższej średniej. ...