Nowy kompakt do 100 tys.

16 Sty 2019, 18:35

W volvo zobaczę co maja ciekawego.

Właśnie dostałem jeszcze ofertę na Golfa w Comfortline za 84 tys. Dodatkowo posiada: światla led mid, podgrzewana przednia szyba, czujniki przód tył, czujnik deszczu, duży ekran (z car app czy jakoś tak), pakiet zimowy, pakiet komfort, pakiet business. Skrzynia manualna, 1.5 tsi 130km. Auto tez od ręki.
Zastanawiam się nad nim poważnie. Posiada naprawdę dobre wyposażenie, bo między tym wyżej jeszcze ma w podstawie m.in. Tempomat aktywny, czy auto hold co w jakimś hyundaiu to rzadkość.

Jak wspominałem, auto będzie kupione na kredyt konsumencki. VW ma oprocentowanie 0%, wiec jak porównuje z konkurencja (choćby najbliższa - bliźniaczym seatem), przez 4 lata zaoszczędzam przynajmniej 5 tys na kredycie. Najgorzej Honda Civic mi wypadła, bo bankowi płace 10 tys...

Samochód zamierzam po spłaceniu sobie zostawić jako drugie auto i pewnie nowe wezmę.

Co sądzicie o Golfie za taka cenę? Chyba 14% rabatu względem katalogu.
sontur
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 01 1917
Auto: e90

16 Sty 2019, 19:04

Właśnie dostałem info od dealera v40 cross country, wersja momentum, t3 benzyna 150KM, automat 6 biegowy, pakiety: made by sweden, Winter, style, versality, parę dodatków. Cena katalogowa 138tys do wzięcia od ręki za 102tys, rabat 26%
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

16 Sty 2019, 22:33

W 2006 kupiłem w salonie stary, wciąż produkowany model, mianowicie Astrę G (Astra Classic II). Zawsze żałowałem. Różnica w cenie między Astrą G i Astrą H była najwyżej kilka tysięcy zł. Po 12 latach, gdy ją sprzedawałem, różnica była też kilka tysięcy złotych między G i H. Pewnie odzyskałoby się to, co by się więcej włożyło w H. Ogólna różnica we wnętrzu, wyposażeniu, jeździe między G i H był spora na korzyść H. Dziś jestem przeciwnikiem kupowania nowych staroci. Na nowy samochód weźmiesz przedłużoną gwarancję. Dają nawet 5 lat, 200 tys. km i w czym problem?
aGradory

16 Sty 2019, 22:37

Rom33 napisał(a):Cena katalogowa 138tys do wzięcia od ręki za 102tys, rabat 26%

No nieźle, choć też starszy model.
aGradory

17 Sty 2019, 00:45

2018r. Zamawiający teraz nowy dostaniesz MY2020
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna