REKLAMA
Szukam samochodu dla młodej osoby do maksymalnie 76 tys złotych. Pod uwagę biorę auta miejskie lub małe crossovery (ewentualnie SUVY). Najchętniej chciałbym, aby było to auto nowe z salonu. Co do wymagań to nie jestem jakoś bardzo wymagający, chociaż marzy mi się auto z full ledami, wyposażenie też nie najgorsze. Wydaje mi się, że najlepszy będzie samochód na benzynę. Używany będzie głównie po mieście z codziennym dojazdem około 25 km przez autostradę do Wrocławia. Po samodzielnym przeglądaniu ofert bardzo spodobał mi się samochód marki Kia model Stonic Za tą cenę można go znaleźć z wyposażeniem L i pakietem stylistycznym. Jednak mam obawy co do silników 1.0, które są standardem w moich poszukiwaniach za tą cenę. Czy nie będą się w przyszłości psuły? Może ktoś zna coś bardziej sprawdzonego i godnego polecenia? Chciałbym dodać, że za tą cene był jeszcze silnik 1.4 100 km jednak z opinii wywnioskowałem, że jednostką bardziej dynamiczną będzie 1.0 tgdi 120 km. Rozglądałem się też za autami marki suzuki, mazda i seat (arona) jednak Kia zdecydowanie bardzo mi odpowiada ze względu na dosyć bogate wyposażenie w porównaniu do reszty. Myślę jeszcze nad autem maksymalnie dwuletnim jednak po słabych doświadczeniach z takimi zakupami jestem do tego nieco sceptycznie nastawiony. Uważam, że nowy samochód to jednak nowy i nikt wcześniej go nie zajeżdżał. Wracając do kwesti silnika jestem osobą niezbyt wymagającą, jadąc autostradą staram się oszczędzać paliwo i nie przekraczać 120 km/h (oczywiście jeśli nie trzeba kogoś wyprzedzić). Skrzynia manualna też nie jest dla mnie kłopotem. Problemem jest to, że moja wiedza na samochodach jest raczej słaba i opieram się na tym co sam przeczytałem na internecie. Na auto mogę poczekać maksymalnie do końca tego roku.
Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi i liczę na pomoc