REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jeszcze tego nie wiem ( wiem tyle co napisałem) tak jak wspominałem auto mam nadzieje że przywiozą mi poniedziałek-wtorek więc będę miał wiecej info.MotoAlbercik napisał(a):Jaki ty masz reduktor? ( napis przy lewarkach ).
napewno będę miał wiele pytań i problemów wiec napewno się zgłoszę. W poniedziałek zadzwonie do serwisu z tymi kluczami i będę coś wiedział ale napewno taniej by wyszło kupic cala stacyjke z immo i kompem, tylko żebym miał pewność że to zadziałaMotoAlbercik napisał(a):Jak będziesz potrzebował jakiejś pomocy, to pisz.
Franki to idioci , PL jest dużo bardziej rozwinięta inteligentnie i manulanie jeżeli chodzi o motoryzacje. No nic po niedzieli będę działał i was informował o postępach.MotoAlbercik napisał(a):Ja na twoim miejscu poszukałbym tych kluczy i pilotów w jakimś warsztacie, co się zajmują alarmami. Wydaje mi się, że tam więcej wiedzą i programowaniu niż w serwisie.
też mam Quadra Drive.MotoAlbercik napisał(a):Jaki ty masz reduktor? ( napis przy lewarkach )
Kao napisał(a):A podrzucisz informacje dotyczące jaki olej gdzie wlać,
Kao napisał(a):nie mogę sobie poradzić z odpaleniem auta. Tak jak wspominałem został zakupiony zestaw w postaci
Kluczyka
Stacyjki
Immo
Komputera
I jakiegoś tam sterownika.
Kao napisał(a):auto stoi na kółkach bez hamulców
był podłączany pod kompa i immobiliser nie widzi kluczyka. Albo jest uszkodzony w nim immo albo gość mnie zwałował i stacyjkę z kluczykiem dał od innego a immo i resztę od innego.MotoAlbercik napisał(a):Podejrzewam więc, że ty też będziesz musiał się podłączyć pod kompa i zaprogramowac.
na tłoczki już mam plan żeby wymienić ale najpierw ogarnę żeby palił. Podnosić nic nie będę bo mi to nie potrzebne auto nie będzie użytkowane w żadnym terenie.MotoAlbercik napisał(a):Jak robisz z hamulcami, to posprawdzaj ceny tłoczków ceramicznych ( oryginalnych, ale bardzo nietrwałych ) i tłoczków metalowych.
No i jak masz go na klockach, to pomyśl o podniesieniu go. Standardowo podnoszą go na podkładkach i zyskuje się 2 cale. Ale śa i tacy co podnieśli na 4 czy 6 cali, ale wtedy trzeba już robić większe modyfikacje z zawieszeniem i układem kierowniczym, a autko i tak pływa po drodze.
Kao napisał(a):był podłączany pod kompa i immobiliser nie widzi kluczyka. Albo jest uszkodzony w nim immo albo gość mnie zwałował i stacyjkę z kluczykiem dał od innego a immo i resztę od innego.
Kao napisał(a):Co do pilotów to mam 2 szary i czarny ale od innego WG (gość mi dorzucił) i podobno bez problemu da się przeprogramować.
Kao napisał(a):Chyba ostatnia deska ratunku to serwis ale nie dość że dużo zapłacę to jeszcze muszę auto do nich przetransportować a w tej chwili to nie możliwe.
Kao napisał(a):Podnosić nic nie będę bo mi to nie potrzebne auto nie będzie użytkowane w żadnym terenie.
Kao napisał(a):Podnosić nic nie będę bo mi to nie potrzebne auto nie będzie użytkowane w żadnym terenie.
z tym to będzie problem bo mieszkam na południu Francji więc z błotem ciężko bo deszcz rzadko pada ale jazda wybrzeżem lub górami napewno będzie. Narazie się nie nastawiam na podniesienie ale to auto kupione do dłubania więc nie wiadomo co wpadnie do głowy.MotoAlbercik napisał(a):Jak wsiądziesz, odpalisz, przejedziesz po jakiejś mokrej, bagnistej żwirówce, zobaczysz co te auto potrafi, to cię wciągnie.... Zresztą błoto wciąga