Nowy Passat B8, spec. poniżej, pytanie o ofertę

11 Lut 2015, 13:32

Wstępnie wybrałem Passata, już nawet pogodziłem się z koniecznością czekania 4 miesiące :(

Poszukuję najlepszej oferty na auto o poniższej specyfikacji. Zakup na firmę. Jakieś porady gdzie mogę się zgłosić? Jeśli tę sekcję czytają także pracownicy salonów, proszę o kontakt na priv.

Passat Limousine, Trendline, 3G225X 2.0 TDI CR BMT 150 KM (110 kW) 6 biegów
Wyposażenie dodatkowe:
* 5P5P "Crimson Red" metalik
* Pakiet Business
* WD4 Autoalarm
* Pakiet Komfort

dzięki z góry!

Pozdr,
Lunak
lunak
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Mondeo
Silnik: 1.9 Diesel 165KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
0

11 Lut 2015, 17:30

serio chcesz kupić bide wersję za 110tys. w podstawie + ok. 10tys. za dodatki?
Trendline różni się wykończeniem (np. fotele, tapicerka, plastiki) od wyższych wersji i na pewno nie zapłaciłbym takiej kasy za niego. Nawet alufelg nie będziesz miał w standardzie... Nawet USB czy sterowania z kierownicy nie ma w serii tylko musisz pakiet kupić :lol: Nie wiem co za pajac wymyślił sobie, że Passat będzie cenowo bliżej klasy premium przy brakach w wyposażeniu i marną gwarancją.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010
1

11 Lut 2015, 18:57

rozumiem, to jak go skonfigurować wg Ciebie?
lunak
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Mondeo
Silnik: 1.9 Diesel 165KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2008
0

11 Lut 2015, 19:01

Przynajmniej wersja Comfortline, bo w VW od tej wersji zaczynają się lepsze materiały, których w tabelce nie widać :yes:
I dokup coś co Ci brakuje ale z racji lepszego wyposażenia nie będziesz musiał dopłacać do jakiegoś pakietu czy alufelg i wyjdzie podobnie ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

1

11 Lut 2015, 19:19

Proponuję zmienić markę po prostu :D
Masz nowe Mondeo z dobrym dieslem. :ok:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

11 Lut 2015, 19:34

Proponuję zmienić markę po prostu :D
Masz nowe Mondeo z dobrym dieslem. :ok:
[link do Otomoto wygasł] ... 28516.html
[link do Otomoto wygasł] ... 51482.html

To Mondeo to dopiero jest tandeta jakich mało. W środku jeden wielki plastik. Aż strach pomyśleć jak to wszystko będzie trzeszczeć za 2-3 lata.
j0zek

4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Na przejeździe pierwszeństwo ma zawsze pociąg!
    Podróżując samochodem często na naszej drodze napotykamy na przejazdy kolejowe, czyli skrzyżowania torów kolejowych z drogami publicznymi. W Polsce na 380 tys. km dróg publicznych, występuje 15 867 przejazdów ...

11 Lut 2015, 19:50

j0zek napisał(a):To Mondeo to dopiero jest tandeta jakich mało. W środku jeden wielki plastik. Aż strach pomyśleć jak to wszystko będzie trzeszczeć za 2-3 lata.
Proponuję zbastować bo już raz ode mnie warna dostałeś. Tym razem wylecisz na dobre. Nie siedziałeś, nie miałeś? To się zamknij.
Koniu
Forumowicz VIP

0

11 Lut 2015, 19:54

Koniu napisał(a):Proponuję zbastować bo już raz ode mnie warna dostałeś. Tym razem wylecisz na dobre. Nie siedziałeś, nie miałeś? To się zamknij.

Słucham???? To już własnej opinii nie można wyrazić??

Proponuje obejrzeć test Zachara na autocentrum to sobie zobaczy jaka w środku jest tandeta.
Nawet sam prowadzący dosłownie nie chciał o tym powiedzieć.

Czyli wnioskuję, że na forum mogą się tylko wypowiadać ludzie w tematach, gdzie jeździli, mieli lub widzieli dane auto tak? hahaha

Banuj skoro tylko to potrafisz. :ok:
Ostatnio edytowany przez j0zek, 11 Lut 2015, 19:57, edytowano w sumie 1 raz
j0zek

2

11 Lut 2015, 19:56

dzida napisał(a): Nie wiem co za pajac wymyślił sobie, że Passat będzie cenowo bliżej klasy premium przy brakach w wyposażeniu i marną gwarancją.

To co powiedzieć o nowym Mondeo? W podstawowej wersji, z podobnymi pod względem mocy silnikiem, kosztuje praktycznie tyle co Passat, a ma duże braki w wyposażeniu.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI
2

11 Lut 2015, 19:58

j0zek napisał(a):Proponuje obejrzeć test Zachara na autocentrum to sobie zobaczy jaka w środku jest tandeta.
Proponuję ruszyć 4 litery i iść do salonu samemu się przekonać a nie słuchać gościa z autocentrum.
j0zek napisał(a):Ciekaw ile Ty miałeś aut i w ilu siedziałeś mądralo.
Więcej niż Ty masz lat kolego.
j0zek napisał(a):Banuj skoro tylko to potrafisz.
Rozumiem że to prośba? jesli tak to raz/dwa ją spełnię.
pkc napisał(a):To co powiedzieć o nowym Mondeo? W podstawowej wersji, z podobnymi pod względem mocy silnikiem, kosztuje praktycznie tyle co Passat, a ma duże braki w wyposażeniu.
Z tym że Mondziak ma dobrego diesla.. A marka Ford jest tak samo premium/ nie premium jak VW.
Koniu
Forumowicz VIP

0

11 Lut 2015, 19:58

pkc napisał(a):To co powiedzieć o nowym Mondeo? W podstawowej wersji, z podobnymi pod względem mocy silnikiem, kosztuje praktycznie tyle co Passat, a ma duże braki w wyposażeniu.

Dokładnie, tylko uważaj, bo zaraz też podpadniesz Koniuowi, bo ma Mondeo Mk2
j0zek

2

11 Lut 2015, 20:00

Koniu napisał(a):Proponuję ruszyć 4 litery i iść do salonu samemu się przekonać a nie słuchać gościa z autocentrum

Właśnie po to są tego typu testy, aby sobie czasem nie zawracać gitary i jechać do salonu utwierdzić się w tym, że to tandeta.
Na filmach wszystko dokładnie widać i więcej nie trzeba.
j0zek

3

11 Lut 2015, 20:32

j0zek fachowa opinia :ok:

edit:
pkc- specjalnie dla Ciebie porównanie wersji średniej Mondeo tańszego o 4tys. zł od Passata w podstawie ;)
http://www.samar.pl/__/52/52.t/1/Por-wn ... c=0,503408
zanim coś powiesz to sprawdź :ok:
Ostatnio edytowany przez dzida, 11 Lut 2015, 20:38, edytowano w sumie 1 raz
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

0

11 Lut 2015, 20:36

dzida napisał(a):j0zek fachowa opinia :ok:

Napisałem moje przemyślenie odnośnie najnowszej wersji Forda, z testu na tyle wystarczyło mi informacji i obrazków, że wiem że takiego auta bym nie chciał, bo w tych pieniądzach są lepsze (tylko nie pytajcie mnie jakie :D). Pomijając fakt, że osobiście za tą kasę wolałbym 2-3 letnie auto faktycznie premium a nie "marketingowe premium", że tak to nazwę.

Ale od tego chyba jest forum, aby wyrażać własne opinie.

I odnośnie Twojej ironii mogę napisać, że do Twojego mistrzostwa teorii dużo mi brakuje.
j0zek

1

11 Lut 2015, 20:42

j0zek napisał(a):I odnośnie Twojej ironii mogę napisać, że do Twojego mistrzostwa teorii dużo mi brakuje

jak widzisz nie wypowiadam się po każdej stronie aut odnośnie wykończenia póki ich nie obejrzę SAM także pomyśl zanim napiszesz znów coś bez czytania ze zrozumieniem.
Póki co mogę porównać wyposażenie i koszt zakupu co zrobiłem dla pkc ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika