Witam wszystkich. Razem z moim ojcem zaczęliśmy się wstępnie rozglądać za nowym autem dla moich rodziców. Cena jaką mógłby przeznaczyć na samochód to ok 60-65 tyś zł. Na razie w gre wchodzą tylko auta z salonu także o takie propozycje proszę. Roczne przebiegi ostatnim autem to 10kkm-15kkm, z reguły po mieście i/lub 20km poza miasto, rzadziej trasa ok 80km i jakiś wyjazd wakacyjny raz w roku ponad 600km, także lepszym wyborem naszym zdaniem będzie benzyna jako że diesel lubi pojeździć dużo a teraz DPF itp nie lubi miasta
![Wink ;)]()
Jeżeli chodzi o wielkość to kompakt w hatchbacku lub sedanie, kombi czy limuzyna nie potrzebne, z reguły poruszają się 2 osoby, ponieważ dzieci już dorosłe ale jakiś mały nie może byc żeby ewentualny przejazd osób z tyłu nie był dla nich katorgą. Autko musi być w miarę dynamiczne ale pijące nie wiadomo jakich ilości benzyny. Takie modele na pierwszy przegląd aut:
-Kia Ceed 1.4(109KM)/1.6(135KM)
-Seat Toledo/Skoda Rapid 1.2 TSI (105KM), 1.4 TSi jest z automatem i też obiło mi się o uszy kilka "średnich' opin nt tego silnika
-Chevrolet Cruze
-Honda Civic (tutaj chyba troche przekracza budżet ew jakies rabaty by może poratowały)
Z francuzów nie wiem co by mogło być. Jako,że jestem nowy to przymknijcie oko na ewentualne gafy w temacie
![Uśmiechnięty :)]()
. Liczę na opinie na temat tych aut ew. nowe propozycje od bardziej znających i "siedzących" na co dzień w temacie aut użytkowników forum.
![Uśmiechnięty :)]()