Nowy samochód do 30 000.

16 Lis 2009, 19:26

3fF napisał(a):Dżizas, skoda robi dobre samochody, kumpel śmiga 8 letnią skodą która rok temu miała 30 tyś.

To już do 30 tys. km liczniki cofają? :shock:
Ostatnio edytowany przez Dishman, 23 Lis 2009, 17:41, edytowano w sumie 1 raz
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Lis 2009, 19:53

Dishman napisał(a):
3fF napisał(a):Dżizas, skoda robi dobre samochody, kumpel śmiga 8 letnią skodą która rok temu miała 30 tyś.

To już do 30 tys. km liczniki cofają? :shock:

wydaję mi się, że Matka, a to był jej samochód od nowości, to raczej mu nie cofała licznika... :roll:
3fF
Nowicjusz

16 Lis 2009, 21:28

Dishman napisał(a):Jest też Fiat Punto Classic (czyli ta wcześniejsza wersja przed Grande Punto). Całkiem goły samochód od 33 tys. zł. Mniej więcej od takiej kwoty można kupić kolejnego golasa - Opla Corsę D.

Moim zdaniem to bez sensu. wydasz sporo kasy, a masz auto bez wyposażenia w niskim segmencie z marnym silnikiem.

Nie znalazłem tego Opla chyba, że źle patrzę? Sprawdziłem http://www.opel.com.pl/site/local_image ... /corsa.pdf i na stronie Opla nie ma takiej ceny. A te Grande punto 1.2 65 KM Fresh 33 490 to jak uważacie lepsze od Opla, Daci i Skody. To mówicie, że do 33 tys. (ale już więcej ani grosza) to opłaca się najbardziej wziąć Skode. Czy te Skody to mają silniki vw i czy są dobre? Oczywiście, że zgodzę się z wypowiedzią, że to sporo pieniędzy i zero wyposażenia, silniki takie sobie, ale nowe auto to nie używane, tak myślę i te kilka lat bez poważniejszych napraw pojeździ. Skoda 8 lat i na liczniku 30 tys. , aż nie możliwe :wink:. Jak myślicie po nowym roku będą jakieś większe promocje.

MajkPZM napisał(a):Nie możliwe! Fabia Juniorek wychodzi 32900 a z tego co wiem spokojnie teraz pod koniec roku można ten samochodzik za 30tyś wyrwać.

A gdzie za 30tys. można wyrwać? A kosztuje bo 32900-27500 daje 5400zł różnicy.
Ostatnio edytowany przez ktosiak, 16 Lis 2009, 21:47, edytowano w sumie 1 raz
ktosiak
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

16 Lis 2009, 21:45

ktosiak napisał(a):
Dishman napisał(a):Jest też Fiat Punto Classic (czyli ta wcześniejsza wersja przed Grande Punto). Całkiem goły samochód od 33 tys. zł. Mniej więcej od takiej kwoty można kupić kolejnego golasa - Opla Corsę D.

Moim zdaniem to bez sensu. wydasz sporo kasy, a masz auto bez wyposażenia w niskim segmencie z marnym silnikiem.

Nie znalazłem tego Opla chyba, że źle patrzę? Sprawdziłem http://www.opel.com.pl/site/local_image ... /corsa.pdf i na stronie Opla nie ma takiej ceny. A te Grande punto 1.2 65 KM Fresh 33 490 to jak uważacie lepsze od Opla, Daci i Skody. To mówicie, że do 33 tys. (ale już więcej ani grosza) to opłaca się najbardziej wziąć Skode. Czy te Skody to mają silniki vw i czy są dobre? Oczywiście, że zgodzę się z wypowiedzią, że to sporo pieniędzy i zero wyposażenia, silniki takie sobie, ale nowe auto to nie używane, tak myślę i te kilka lat bez poważniejszych napraw pojeździ. Skoda 8 lat i na liczniku 30 tys. , aż niemożliwe :wink:. Jak myślicie po nowym roku będą jakieś większe promocje.

30 tys. po prostu bała się jeździć, jak wskoczyliśmy do auta, to dosłownie zapach nowości. Skoda raczej prezentuję najlepsze wykonanie, jakość do tej ceny, do tego to są bardzo popularne auta to i z częściami, naprawami wyjdzie mało :) A tak to na gwarce się nie psuje.
3fF
Nowicjusz

16 Lis 2009, 21:48

To znaczy, że do Daci nie ma części albo są mniej spotykane niż do Skody?
ktosiak
Nowicjusz

16 Lis 2009, 21:50

ktosiak napisał(a):To znaczy, że do Daci nie ma części albo są mniej spotykane niż do Skody?

Według mnie tak jest...
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

17 Lis 2009, 13:54

Logan, sandero, punto classic, 600, aveo, spark, 206+- to mozna dostac nowe w tej cenie, ale podobnie jak pozostali polecilbym dobre auto seg b(np. g. punto, 207, ibiza...)
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

17 Lis 2009, 14:27

qki007 napisał(a):
ktosiak napisał(a):
Daro20VT napisał(a):Dacia Logan :neutral:
Chociaż nie opłaca się kupić nowego... Lepiej poszukać dobrej używki

Dlaczego się nie opłaca kupować nowego? Chciałem kupić Toyote Yaris używaną 1.4D4D, ale po kalkulacji wolę dołożyć i kupić nowe auto (ma być dla kobiety).
Dacia Access 1.4 75 ciekawa propozycja, a może http://www.chevrolet.pl/aveo-3-drzwiowy ... index.html, Chevrolety czy to są dobre samochody? Może ktoś ma jeszcze inne propozycje, a jak nowy to jaki lakier brać? Czy opłaca się dopłacać za metaliczny? Jeszcze mam jedno pytanie, czy nowy samochód z jedną poduszką powietrzną przejdzie przegląd (pytam się bo uzyskałem informacje, że podobno nie i musi posiadać dwie, dla kierowcy i pasażera).

Aveo nie jest złe, moja ciotka śmiga nówką 5D (tym takim sedanem 5 drzwiowym..), kupiła go w 2007 r. chyba albo 2005 :P ale nie wiem już dokładnie, raczej 07 i do tej pory nie ma problemów żadnych.. wiem samochód prawie nowy jednak mimo wszystko coś się mogło dziać, nie?

Inna sprawa że samochód łysy: zero wyposażenia, same plastiki w środku, kółeczka malutkie z kołpakami, silnik z zerową dynamiką i dużym spalaniem (bo mu ciężko).. Nie warto.

Ja ci mogę z czystym sumieniem polecić Aveo. Jeździłem jazdą testową i był najprzyjemniej zestrojony, bardzo dobre fotele, nie cierpną plecy, dosyć wyciszony, jasne zużycie paliwa będzie pewnie na poziomie 8,5 w mieście ale większość benzynowców będzie miała w tej klasie podobnie. Plastiki we wnętrzu... ja tam zboczony nie jestem i nie macam plastików, co najwyżej kierownicę i drążek zmiany biegów. Na nasze dziurawe drogi super auto.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

30 Lis 2009, 00:23

Chyba się zdecyduję na Renault Thalia, jak myślicie dobry jest to samochód?
ktosiak
Nowicjusz