REKLAMA
3fF napisał(a):Dżizas, skoda robi dobre samochody, kumpel śmiga 8 letnią skodą która rok temu miała 30 tyś.
To już do 30 tys. km liczniki cofają?
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dishman napisał(a):Jest też Fiat Punto Classic (czyli ta wcześniejsza wersja przed Grande Punto). Całkiem goły samochód od 33 tys. zł. Mniej więcej od takiej kwoty można kupić kolejnego golasa - Opla Corsę D.
Moim zdaniem to bez sensu. wydasz sporo kasy, a masz auto bez wyposażenia w niskim segmencie z marnym silnikiem.
MajkPZM napisał(a):Nie możliwe! Fabia Juniorek wychodzi 32900 a z tego co wiem spokojnie teraz pod koniec roku można ten samochodzik za 30tyś wyrwać.
ktosiak napisał(a):Dishman napisał(a):Jest też Fiat Punto Classic (czyli ta wcześniejsza wersja przed Grande Punto). Całkiem goły samochód od 33 tys. zł. Mniej więcej od takiej kwoty można kupić kolejnego golasa - Opla Corsę D.
Moim zdaniem to bez sensu. wydasz sporo kasy, a masz auto bez wyposażenia w niskim segmencie z marnym silnikiem.
Nie znalazłem tego Opla chyba, że źle patrzę? Sprawdziłem http://www.opel.com.pl/site/local_image ... /corsa.pdf i na stronie Opla nie ma takiej ceny. A te Grande punto 1.2 65 KM Fresh 33 490 to jak uważacie lepsze od Opla, Daci i Skody. To mówicie, że do 33 tys. (ale już więcej ani grosza) to opłaca się najbardziej wziąć Skode. Czy te Skody to mają silniki vw i czy są dobre? Oczywiście, że zgodzę się z wypowiedzią, że to sporo pieniędzy i zero wyposażenia, silniki takie sobie, ale nowe auto to nie używane, tak myślę i te kilka lat bez poważniejszych napraw pojeździ. Skoda 8 lat i na liczniku 30 tys. , aż niemożliwe . Jak myślicie po nowym roku będą jakieś większe promocje.
qki007 napisał(a):ktosiak napisał(a):Daro20VT napisał(a):Dacia Logan
Chociaż nie opłaca się kupić nowego... Lepiej poszukać dobrej używki
Dlaczego się nie opłaca kupować nowego? Chciałem kupić Toyote Yaris używaną 1.4D4D, ale po kalkulacji wolę dołożyć i kupić nowe auto (ma być dla kobiety).
Dacia Access 1.4 75 ciekawa propozycja, a może http://www.chevrolet.pl/aveo-3-drzwiowy ... index.html, Chevrolety czy to są dobre samochody? Może ktoś ma jeszcze inne propozycje, a jak nowy to jaki lakier brać? Czy opłaca się dopłacać za metaliczny? Jeszcze mam jedno pytanie, czy nowy samochód z jedną poduszką powietrzną przejdzie przegląd (pytam się bo uzyskałem informacje, że podobno nie i musi posiadać dwie, dla kierowcy i pasażera).
Aveo nie jest złe, moja ciotka śmiga nówką 5D (tym takim sedanem 5 drzwiowym..), kupiła go w 2007 r. chyba albo 2005 ale nie wiem już dokładnie, raczej 07 i do tej pory nie ma problemów żadnych.. wiem samochód prawie nowy jednak mimo wszystko coś się mogło dziać, nie?
Inna sprawa że samochód łysy: zero wyposażenia, same plastiki w środku, kółeczka malutkie z kołpakami, silnik z zerową dynamiką i dużym spalaniem (bo mu ciężko).. Nie warto.