REKLAMA
Cześć,
Chciałbym się dowiedzieć jaki nowy samochód opłaca się kupić do 30 000 zł?
Dziękuję za odpowiedzi.
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Daro20VT napisał(a):Dacia Logan
Chociaż nie opłaca się kupić nowego... Lepiej poszukać dobrej używki
ktosiak napisał(a):Jeszcze mam jedno pytanie, czy nowy samochód z jedną poduszką powietrzną przejdzie przegląd (pytam się bo uzyskałem informacje, że podobno nie i musi posiadać dwie, dla kierowcy i pasażera).
Daro20VT napisał(a):Jak byś kupowała nowe Audi czy coś takiego to można by się zastanawiać!
ktosiak napisał(a):Daro20VT napisał(a):Dacia Logan
Dlaczego się nie opłaca kupować nowego? Chciałem kupić Toyote Yaris używaną 1.4D4D, ale po kalkulacji wolę dołożyć i kupić nowe auto (ma być dla kobiety).
Dacia Access 1.4 75 ciekawa propozycja, a może http://www.chevrolet.pl/aveo-3-drzwiowy ... index.html, Chevrolety czy to są dobre samochody? Może ktoś ma jeszcze inne propozycje, a jak nowy to jaki lakier brać? Czy opłaca się dopłacać za metaliczny? Jeszcze mam jedno pytanie, czy nowy samochód z jedną poduszką powietrzną przejdzie przegląd (pytam się bo uzyskałem informacje, że podobno nie i musi posiadać dwie, dla kierowcy i pasażera).
qki007 napisał(a):ktosiak napisał(a):Daro20VT napisał(a):Dacia Logan
Dlaczego się nie opłaca kupować nowego? Chciałem kupić Toyote Yaris używaną 1.4D4D, ale po kalkulacji wolę dołożyć i kupić nowe auto (ma być dla kobiety).
Dacia Access 1.4 75 ciekawa propozycja, a może http://www.chevrolet.pl/aveo-3-drzwiowy ... index.html, Chevrolety czy to są dobre samochody? Może ktoś ma jeszcze inne propozycje, a jak nowy to jaki lakier brać? Czy opłaca się dopłacać za metaliczny? Jeszcze mam jedno pytanie, czy nowy samochód z jedną poduszką powietrzną przejdzie przegląd (pytam się bo uzyskałem informacje, że podobno nie i musi posiadać dwie, dla kierowcy i pasażera).
Aveo nie jest złe, moja ciotka śmiga nówką 5D (tym takim sedanem 5 drzwiowym..), kupiła go w 2007 r. chyba albo 2005 ale nie wiem już dokładnie, raczej 07 i do tej pory nie ma problemów żadnych.. wiem samochód prawie nowy jednak mimo wszystko coś się mogło dziać, nie?
Inna sprawa że samochód łysy: zero wyposażenia, same plastiki w środku, kółeczka malutkie z kołpakami, silnik z zerową dynamiką i dużym spalaniem (bo mu ciężko).. Nie warto.
ktosiak napisał(a):Dzięki za tę opinię, że brak dynamiki i dużo spala, to qki007 co byś polecił do 30 tys., może jakąś inną firmę?
ktosiak napisał(a):Daro20VT napisał(a):Dacia Logan
ktosiak napisał(a):MajkPZM napisał(a):Skoda Fabia około 33tys podstawowa wersja z silnikiem 1.2 60koni.
Skoda kosztuje 5 tys więcej, czy jest lepsza od Daci, jeśli tak to dlaczego? Spalanie ma podobne. A jeśli by porównać Fiata Pandę z tymi samochodami to co lepiej wybrać?