Nowy samochód do 50tys

27 Sty 2010, 12:11

Poszukuję samochodu dla pani współdzielonego ze studentem.Limit to 50 tys, musi być nieduży(najlepiej 3 drzwiowy) koniecznie wersja z klimatyzacją, dość dobrym silnikiem(tak 1,6 i około 100 KM) stylowy i niezawodny.Nie może być zanadto kobiecy.Koniecznie nowy.Myślałem o Nissanie Tiida, Toyotach i Fordzie Fiesta.Jakieś porady?
Archmage
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

27 Sty 2010, 14:08

Ja osobiście polecam Kia Soul z silnikiem 1.6 (126 km). Jest to piękne autko ,bardzo stylowe.
Cena zaczyna się od 48 tys. zł ,z czego auto ma klime,radio z mp3, itp itd. Warto dodać ,że Kia obejmuje swoje auta 7 letnią gwarancją. (wykonanie jest naprawdę solidne ,to jest zupelnie nowa kia ,nie te buble z przed kilku lat)Naprawdę samochód cudeńko.

[ Dodano: Sro Sty 27, 2010 13:09 ]
http://www.kia.pl/soul_main.htm - wszelkie info
Pendzelnp
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań - okolice ;)
Prawo jazdy: 10 10 2009
Auto: BMW E91

27 Sty 2010, 17:24

Chevrolet Aveo - wg. mnie dość atrakcyjnie się prezentuje.
Z silnikiem 1.4 o mocy 100km jest dość dynamiczny, spalając śr. 6l/100km.
Za 50 000 w wersji 3dr. moglibyście mieć bogatą wersję LS posiadającą m.in. podgrzewane lusterka zewn., audio z 6 głośnikami, sterowane z koła kierownicy, klime aut., oraz 15" alusy.

Hyundai i20 - z silnikiem 1.4 o mocy 100km spalanie i dynamika podobna do Aveo. Za nieco ponad 50 000, dokładnie 50 900 można "wychaczyć" wersję Comfort z tym właśnie silnikiem. Posiada m.in. klime man., przyciemniane szyby, wejście USB, radio ster. z koła kierownicy.

Mitsubishi Colt - silnik 1.5 o mocy 109km z przyzwoitymi osiągami (przysp. do 100km/h poniżej 10sek.). Za 52 490 w wersji Invite. Posiada m.in. 15" alusy, radio 6 głośnikowe sterowane z kierownicy. Jeżeli aż tak nie zależy wam na dynamice, możecie wybrać słabszy silnik 1.3 o mocy 95km, w lepszej wersji wyposażeniowej, za 48 490.

Opel Corsa - silnik 1.4 o mocy 90 km w wersji Enjoy, za 47 440. Która praktycznie nic nie posiada. Chyba, że zrezygnujecie z silnika, na rzecz 1.2 80km i dołożycie do 53 790 i kupicie wersje Cosmo, która ma m.in. podgrzewane lusterka zewn., przyciemniane szyby, spojlery, sportowe zawieszenie, radio (w wersji Enjoy nie ma), stalowe 16" kola.

Suzuki Swift - silnik 1.3 92km, w wersji Comfort za 42 900.
Posiada m.in. kurtyny powietrzne, podgrzewane lusterka itd.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

27 Sty 2010, 17:51

Toyota Yaris Sol - 1.3l 101KM z dosyć ciekawym wyposażeniem ABS, Centralny zamek, Elektryczne szyby, Immobilizer, Wspomaganie kierownicy i dla kobiety i dla faceta. Bardzo ekonomiczy (w mieście 6litrów)

Skoda Fabia - 1.6l 105KM no Skoda zawsze mi się podobała a ta nowa Fabia jest dość ciekawym wozidełkiem

Według mnie i tak lepiej wybrać auto np 2-letnie bo nie traci tak na wartości jak auto nowe zaraz po wyjeździe z salonu (ok.25% swojej wartości)
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łobez

28 Sty 2010, 00:00

Również byłbym za Toyotą Yaris. Fajna stylistyka, dobre prowadzenie no i japońskie wykończenie!! Silnik benzynowy 1.3 jest wystarczający do tego samochodu, ewentualnie silnik 1.4 d4d, lecz do niego musiałbyś trochę dołożyć jakbyś chciał mieć samochód bardziej wyposażony.
Adam03
Nowicjusz

Miejscowość: stąd

28 Sty 2010, 00:19

Moim zdaniem nowe Clio wypada najlepiej na tle konkurencji, za 50tyś będzie dosc dobrze wyposazona wersja, ostatnio przypadkiem trafiłem na strone renault i uważam, że jesli ktoś nie potrzebuje szału to na prawde warto te samochody kupować bo z dobrymi silnikami i dobrym wyposazeniem są bardzo bardzo tanie. Godne zainteresowania może być też Grande Punto. Najbardziej to bym polecił nowe Polo ale za 50tyś to będzie raczej dość słaba wersja.
MajkPZM
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Classic Car Festival w Tokio - zabytkowe perły
    Zabytkowe samochody mają swój nieodparty urok, o czym już po raz kolejny mogli się przekonać goście tegorocznego Classic Car Festival zorganizowanego przez Toyota Automobile Museum. W imprezie wzięły udział najpiękniejsze ...

28 Sty 2010, 00:24

No tak, jeśli nie przeszkadza wam (dość kontrowersyjne swego czasu) rozwiązania, czyli wskaźniki znajdujące się na środku deski rozdzielczej, to jest dobrym kandydatem.

Nie wiem dlaczego, ale wszyscy zapomnieliśmy o zaproponowaniu Samochodu Roku 2010 - VW Polo.
W 3dr. wersji Comfortline z silnikiem 1.2 TSI o mocy 105km kosztuje 49 740zł.
Dodając do tego pakiet z radiem, oraz półautomatyczną klimatyzacją, oraz pakiet zawierający systemy bezpieczeństwa t.j. ESP itd. wychodzi 53 730zł. Myślę, że uda się po rozmowie ze sprzedawcą zbić, chociaż część z tych 3 730zł dopłaty.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

28 Sty 2010, 00:29

Polo również bardzo dobry wybór, innowacyjny silnik 1.2 TSi to aż za dużo do tego auta :grin: . Myślę, że bardzo przyjemnie to przyspiesza no i... ten wygląd. VW naprawde przyłożyło rękę co do wyglądu tegoż autka, bo reprezentuje się naprawdę fajnie.
Adam03
Nowicjusz

Miejscowość: stąd

28 Sty 2010, 01:13

1.2TSI w polo jeszcze nie jest dostępne w polsce.
MajkPZM
Zaawansowany

28 Sty 2010, 11:01

Jeszcze nie jest, ale z tego co słyszałem niedługo będzie.
Jeżeli nie śpieszy się wam z zakupem, to w.g. mnie warto poczekać na ten silnik...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

28 Sty 2010, 11:42

Nie wczesniej niż za 3miesiące, dolicz do tego czas na wyprodukowanie i dostarczenie samochodu i wyjdzie Ci ze auto będziesz miał za jakies 7-9miesięcy. Nie zmienia to jednak faktu, że takie polo było by najlepszym rozwiązaniem. Kogos tu poniosła fantazja bo takie polo z tym silnikiem będzie kosztować okolo 60tyś.
MajkPZM
Zaawansowany

28 Sty 2010, 11:56

Wg. konfiguratora VW i rozmowy ze sprzedawcą, Polo w wersji Comfortline z tym silnikiem, bez żadnych dodatkowych pakietów będzie kosztowało poniżej 50 k PLN.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

28 Sty 2010, 13:07

Przeciez tego silnika nie ma w konfiguratorze:)
MajkPZM
Zaawansowany

28 Sty 2010, 13:43

Jest :)
Tylko trzeba dokładnie czytać wcześniejsze posty. Ja mówię o wersji wyposażenia COMFORTLINE.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

28 Sty 2010, 13:51

Może coś takiego ?;
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa