Nowy samochód do 90000: Avensis, Octavia czy Insignia?

22 Sie 2009, 22:38

Witam! Pewnie pamiętacie mnie z tych trzech aut: BMW 5, Merc E220 i Audi A6 nad którymi rozważałem... Teraz mi i tacie się odmieniło i bardziej myślimy o samochodzie klasy średniej ale prosto z salonu (spod igły). Jednak co nowy, to nowy ;) Postanowiliśmy uzbierać nie 60000 ale 90000 i kupić już w miarę niezły wóż na kilka lat.

Do wyboru mamy:
>Toyota Avensis 1.8 VVT (147KM) SOL
>Skoda Octavia 1.4 TSI (122KM) ELEGANCE
>Opel Insignia 1.6 (115KM)

moim faworytem narazie jest Avensis =]
wszystkie oczywiście czarny metalic
wszystko w miare niezle wyposazone, bez skór...
Climatronic i 4 el. szyby mają ;)

co wy myślicie o tych samochodach???
który ktoś z Was by wybrał???
no i jeżeli znacie jakieś inne samochody nowe do tej ceny to walcie śmiało - przemyślę ;)

[ Dodano: Sob Sie 22, 2009 23:40 ]
dodam jeszcze, że będę kupował na początku roku 2010 i liczę, że na rocznik 2009 będzie jakiś rabacik =]
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

23 Sie 2009, 08:14

Octavia mi tu nie pasuje , przynajmniej mnie się ona nie podoba . Jeśli musi być nowe to ja bym brał Avensis , ale nie jestem zwolennikiem nowych aut . Nie lepiej kupić za 90tys autko jakiejś lepszej klasy ? np 2 letnie . Auto nowe przez początkowy okres użytkowania traci mnóstwo na wartości , ja bym się nie pchał w nowe , ale jeśli już musi takie być stawiam na Avensis
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

23 Sie 2009, 09:59

Jeszcze Honde Accord bym dodał z tych co dałeś wg. mnie najlepszy, naprawdę świetnie jeździ i moge polecić.
A przy okazji prosze- nie zaczynajmy dyskusji o wyższości nowych/używanych nad używanymi/nowymi :)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

23 Sie 2009, 14:04

Ja tylko wyraziłem swoja opinie :smile:
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

29 Sie 2009, 22:28

Teraz dorzuciłbym jeszcze do tego nowego Passata 1,4 TSI. Można go już kupić w podobnych cenach i z bardzo dobrym wyposażeniem. Wygląda naprawdę świetnie. Co o nim sądzicie? Czy dalej wybralibyście Avensisa z uboższym wyposażeniem??? ;)
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

01 Wrz 2009, 22:15

Octavia ciekawa propozycja, świetnie wypada pod względem wykonania i komfortu, bez awaryjna, a na uwagę zasługuje zawieszenie, które jest dosyć twarde ale świetnie znosi polskie drogi. Octavie wybrałbym z silnikiem diesla 2.0 TDI, który wykonany jest w nowej technologi common rail.
Avensis wiadomo to japoniec porządnie wykonany w każdym detalu, bez awaryjny, dobre silniki i zawieszenie, posiada także ciekawy design
Insignia to rewolucja wykonana przez Opla. Ciekawy design samochodu, lecz pod względem mechanicznym nie ma już takich rewolucji
A sam poleciłbym Honde Accord, jak napisał eaxene to świetne auto, na duża uwagę zasługują silniki w szczególności benzynowe, które słyną z bez awaryjności i świetnej pracy. Atut w Accordzie to też zawieszenie, które sprawia, że auto prowadzi się znakomicie.
V12
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak odróżnić w dieslu pompowtryski od wtryskiwaczy?
    Postaram się wyjaśnić jak w prosty sposób sprawdzić jaki mamy układ zasilania czy są to zwykłe wtryskiwacze czy też pompowtryski. Opiszę tez znane mi zalety i wady takich rozwiązań. Trzeba pamiętać że silniki Silniki ...