Nowy samochód do 90000: Avensis, Octavia czy Insignia?

22 Sie 2009, 22:38

Witam! Pewnie pamiętacie mnie z tych trzech aut: BMW 5, Merc E220 i Audi A6 nad którymi rozważałem... Teraz mi i tacie się odmieniło i bardziej myślimy o samochodzie klasy średniej ale prosto z salonu (spod igły). Jednak co nowy, to nowy ;) Postanowiliśmy uzbierać nie 60000 ale 90000 i kupić już w miarę niezły wóż na kilka lat.

Do wyboru mamy:
>Toyota Avensis 1.8 VVT (147KM) SOL
>Skoda Octavia 1.4 TSI (122KM) ELEGANCE
>Opel Insignia 1.6 (115KM)

moim faworytem narazie jest Avensis =]
wszystkie oczywiście czarny metalic
wszystko w miare niezle wyposazone, bez skór...
Climatronic i 4 el. szyby mają ;)

co wy myślicie o tych samochodach???
który ktoś z Was by wybrał???
no i jeżeli znacie jakieś inne samochody nowe do tej ceny to walcie śmiało - przemyślę ;)

[ Dodano: Sob Sie 22, 2009 23:40 ]
dodam jeszcze, że będę kupował na początku roku 2010 i liczę, że na rocznik 2009 będzie jakiś rabacik =]
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

23 Sie 2009, 08:14

Octavia mi tu nie pasuje , przynajmniej mnie się ona nie podoba . Jeśli musi być nowe to ja bym brał Avensis , ale nie jestem zwolennikiem nowych aut . Nie lepiej kupić za 90tys autko jakiejś lepszej klasy ? np 2 letnie . Auto nowe przez początkowy okres użytkowania traci mnóstwo na wartości , ja bym się nie pchał w nowe , ale jeśli już musi takie być stawiam na Avensis
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

23 Sie 2009, 09:59

Jeszcze Honde Accord bym dodał z tych co dałeś wg. mnie najlepszy, naprawdę świetnie jeździ i moge polecić.
A przy okazji prosze- nie zaczynajmy dyskusji o wyższości nowych/używanych nad używanymi/nowymi :)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

23 Sie 2009, 14:04

Ja tylko wyraziłem swoja opinie :smile:
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

29 Sie 2009, 22:28

Teraz dorzuciłbym jeszcze do tego nowego Passata 1,4 TSI. Można go już kupić w podobnych cenach i z bardzo dobrym wyposażeniem. Wygląda naprawdę świetnie. Co o nim sądzicie? Czy dalej wybralibyście Avensisa z uboższym wyposażeniem??? ;)
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

01 Wrz 2009, 22:15

Octavia ciekawa propozycja, świetnie wypada pod względem wykonania i komfortu, bez awaryjna, a na uwagę zasługuje zawieszenie, które jest dosyć twarde ale świetnie znosi polskie drogi. Octavie wybrałbym z silnikiem diesla 2.0 TDI, który wykonany jest w nowej technologi common rail.
Avensis wiadomo to japoniec porządnie wykonany w każdym detalu, bez awaryjny, dobre silniki i zawieszenie, posiada także ciekawy design
Insignia to rewolucja wykonana przez Opla. Ciekawy design samochodu, lecz pod względem mechanicznym nie ma już takich rewolucji
A sam poleciłbym Honde Accord, jak napisał eaxene to świetne auto, na duża uwagę zasługują silniki w szczególności benzynowe, które słyną z bez awaryjności i świetnej pracy. Atut w Accordzie to też zawieszenie, które sprawia, że auto prowadzi się znakomicie.
V12
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
    To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...
    Wyciągarka w pick-upie. Gadżet czy konieczność?
    Czy pickup 4x4 jest dobrym wyborem do jazdy w terenie? W czasie, kiedy z rynku stopniowo znikają kolejne klasyczne terenówki i w sprzedaży pozostaje już niewiele modeli w rodzaju legendarnej Toyoty Land Cruiser, coraz ...