Nowy samochód/używany na co zwrócić uwagę?

27 Sty 2009, 11:01

Witam

Zamierzam kupić nowy samochód używany, jednak nie chce zostać oszukany i kupować złom w ciemno...
Więc stąd moje pytanie na co zwrócić uwagę?
Czy opłaca się pojechać do stacji diagnostycznej/mechanika który mi wszystko sprawdzi dokładniej?
ile taki przegląd kosztuje?
Czy podczas tego przeglądu wykryje mi wszystkie wady?
Aha, zastanawiam się za kupnem
VW Golf 3 1.8 GTI,
3 drzwi,
czarny metalik,
obrotomierz,
oryginalne felgi VW stalowe,
centralny zamek,
alarm,
fajny system audio,
sportowe zawieszenie
rok produkcji faktyczny jest 1993, w dowodzie ma wpis 'składak 1996'-i to mnie trochę zastanawia... przebieg to trochę ponad 200tys.
Cena 5tys.
Co o tym sądzicie?
Cj
Nowicjusz

27 Sty 2009, 11:58

Jeśli kupujesz od nieznajomego człowieka to warto sprawdzić samochód w warsztacie koszt to ok 200 zł. Hmmm składak, niby nic złego ale nie wiesz w jakim stopniu to składak czy z trzech rozbitych zrobili jeden w miarę działający. Przebieg ponad 200 tys trochę sporo jak na wersje GTI. Musisz wiedzieć, że nikt na pewno nie jeździł tym samochodem po zakupy do biedronki tylko nieźle go katował, a 200 tys przy ostrej jeździe nie wygląda fajnie.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

27 Sty 2009, 12:50

Sebastianos napisał(a):Przebieg ponad 200 tys trochę sporo jak na wersje GTI.

zawsze lepiej kupic takie z allegro od handlarza co ma niby 150tkm co nie :lol: ?
a myslisz, ze ten co ma 150k nie był katowany?

ja mam golfa 1.8 199tkm przebiegu i zero awarii

po pierwsze nie ma 1.8GTI jest tylko 1.8GT, GTI maja silniki 2.0
nie pchaj sie w jakiegos składaka

za 5k zł poszukaj sobie najlepiej 1.8 z 92-93r., powinines znalesc przyzwoity stan :)

aha i te plastikowe nakładki na nadkola sa tylko w golfach GT i GTI, kazdy inny zwykły golf jesli je posiada to oznacza, ze ma je załozone w celu ukrycia rdzy

to tyle...
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Ioniq Hybrid - test spalania
    Hyundai Ioniq to przestronny w pierwszym rzędzie siedzeń liftback z napędem hybrydowym. Dzięki umieszczeniu akumulatorów pod tylną kanapą i przesunięciu jej w głąb kabiny pasażerskiej, uzyskano naprawdę sporą pojemność ...
    Ekomobilność - podróżowanie wymyślone na nowo
    Pojęcie ekomobilności obejmuje nie tylko niskoemisyjne pojazdy, lecz także wszystko, co ułatwia korzystanie z nich, np. zróżnicowanie środków transportu i dostosowanie ich do potrzeb użytkowników, nowe ...