Nowy samochód?

27 Sie 2008, 13:36

Przymierzam się do kupna samochodu i nie wiem na jaki się zdecydować. Chciał bym gabarytowo coś jak volvo s60 czyli jeszcze audi A4 może jakiś VW. Może coś doradzicie?
hgd
Nowicjusz

27 Sie 2008, 13:47

Polecam Audi A4. Może podałbyś jeszcze budżet jaki możesz przeznaczyć na kupno?
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

27 Sie 2008, 13:55

Moim zdaniem,Volvo dostarczy Ci wiecej przyjemnosci z jazdy,a jesli nie zalezy Ci na tym,mozesz zastanowic sie nad kupnem Audi,mimo wszystko polecam Volvo :)
Bardzo wiele mowisz o SOBIE, gdy wydajesz sie mowic o innych ludziach.
Architek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zgorzelec

27 Sie 2008, 15:08

chcesz nowe z salonu czy używane ?? powiedz fundusze to ci doradzimy :)
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

28 Sie 2008, 11:51

Nowy tak jak w temacie czyli prosto z salonu i myślę nad kwotą 100 -120 tysi max ale wiadomo wole jak najmniej wydać a mieć jak najlepsze autko. Właśnie to volvo s60 chodzi mi po głowie ale audi też nic nie brakuje
hgd
Nowicjusz

28 Sie 2008, 11:59

ja bym ci tam polecał moje ulubione czyli nowe c5 :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Która firma króluje na rynku kabrioletów?
    Co wspólnego mają ze sobą Mercedes 170 S z 1937 roku, 540-konne Audi R8 Spyder czy ekstremalnie luksusowy i niebotycznie drogi Rolls-Royce Down oraz Mercedes-AMG GT? Każdy z tych samochodów został wyposażony ...

28 Sie 2008, 14:01

Nowy model C5 naprawde daje rade stylistycznie jest bardzo ładny w przeciwieństwie do swojego poprzednika który był ochydny...a jak z mechaniką, niezawodnościa to nie wiem auto jest jeszcze zbyt krótko na rynku.
Za ok. 120tys jest spory wybór...A4, Accord, Mondeo, Passat, BMW 3...
w sumie kazde z tych aut jest praktycznie niezawodne do wyboru z mocnymi silnikami w kombi czy sedanie, napewno BMW3 z racji że ma tylny napęd będzie najlepiej jeździło po zakrętach potem bedzie Accord/A4/Mondeo i Passat zależy co kto lubi.
Pekińczyk
Początkujący

28 Sie 2008, 14:11

no te co ty podałeś rzeczywiście są dobre :) mi szczególnie accord i audi się podoba . a c5 ohyda ?? przesadzasz ... a pozatym ona wyszła w 2001 roku , wiec kto wtedy był ładniejszy stylistycznie ??
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

28 Sie 2008, 14:22

marcinx26 napisał(a):a c5 ohyda ?? przesadzasz ... a pozatym ona wyszła w 2001 roku , wiec kto wtedy był ładniejszy stylistycznie ??

w 2001r wyszła C5 fakt ta jeszcze była znośna powiem więcej że nawet mogła się podobać rzecz gustu a w wersji kombi była poprostu ładna, potem miała lifting i zmiana tylnych świateł które poprostu szokują swoją brzydotą. Oczywiście wg. mnie o gustach się przecierz nie dyskutuje ale są wyjątki jak np. Fiat Multipla pierwzej gen. ...

A co do w/w aut to Honda Accord i Audi A4 tutaj bym się skupił przede wszystkim ze względu na marki bo stylistycznie oczywiscie sa piekne ale np. nowe C5 czy Mondeo także.
Pekińczyk
Początkujący

28 Sie 2008, 14:27

a o nowym superbie myślałeś ?? albo octavi 2

mi się jeszcze taki wóz podoba

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

29 Sie 2008, 11:33

W sumie nie brałem pod uwagę c5 jakoś nie przepadam za francuskimi samochodami zeł wspomnienia z przeszłości. Ten merc też ładny ale ciekawe ile by nowy kosztował. Właśnie bmw ma tylni napęd ale jak siedziałem ostatnio w volvo i normalnie jak bym usiadł wygodnym fotelu w domu. Zastanawiam się jak s60 by się prowadziła? Niby wybór samochodu to takie proste…
hgd
Nowicjusz

02 Wrz 2008, 12:32

Moim zdaniem nie ma co porównywać c5 do volvo przecież to inna klasa samochodu. Dlatego ja jestem za s60.
gadzinka
Nowicjusz

29 Wrz 2008, 13:05

Jak już bym miał się decydować to raczej wybrał bym volvo bo jakoś ufam tej marce. Ja się zdecydowałem na S60 i jestem zadowolony.
hgd
Nowicjusz