Nowy, z salonu 80k-120k, rodzina 2+2

20 Wrz 2016, 17:38

łysy30 napisał(a):Nie wiem ile miejsca z tyłu ma Tourer (jeśli tyle co UFO to tragedii nie ma), ale sam nie kupiłbym go z prostego powodu - to straszna paskuda
wygląd to kwestia gustu, jednak dla mnie to najładniejsza wersja Civa w IX gen

Co do tematu - ja bym tu widział vana zbudowanego na aucie klasy B/kompakcie. Wybór ogromny, dla przykładu Fordy B/C-max, Kia Venga/Carens, Citroen c3/c4 Picasso
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Gru 2016, 21:06

Trochę zwlekaliśmy z kupnem samochodu. W międzyczasie nadarzyła się okazja żeby w dość dobrej cenie kupić działkę. Także musimy się rozejrzeć jednak za czymś tańszym i jednocześnie mniejszym. ( samochód i tak 90% będzie używany w mieście, a jak byśmy gdzieś dalej jechali i potrzebowali miejsca to od rodziców w każdej chwili możemy pożyczyć Chryslera Grand Voyagera ).

Nie chcę zakładać nowego tematu coby nie zaśmiecać dlatego tak na szybko zapytam.

Przeglądałem co tam jest w ofercie danej marki. Będę jeździł po salonach żeby obejrzeć na żywo, może jakiś rabat wywalczyć. Chodzi mi tylko o to żeby ktoś napisał czy dany model jest w ogóle warty zachodu, czy nie ma jakiś wad o których laik może nie wiedzieć.

Chcemy wydać ok 60tys, lepiej mniej, jakby było warto to absolutny max to 70tys.

Suzuki Ignis ( taki mini SUV, niby bez sensu ale żonie się bardzo podoba :roll: )
Hyundai i20
Nowa Kia Rio
Nowy Nissan Micra
Renault Clio
Może coś z Forda, jakaś Fiesta, tylko tu już drożej ale są wyprzedaże.

Wystarczy mi odpowiedź w stylu tak lub nie, z góry dziękuję.
jellyOut
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 02 1984
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

28 Gru 2016, 21:16

Z tego co wrzucileś to imo i20
Na Twoim miejscu kupilbym jakiegos 2-3 letniego kompakta i nie tracił tyle na nowym aucie (w dodatku małym)
Popatrz na jakies focusy, astry, volvo v40
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

28 Gru 2016, 21:42

W salonie Suzuki popatrzcie na SX4 - akurat dla 2+2, wnętrze dosyć przestronne, teraz do 13000zł rabat na poprzedni model, a aktualny w gorszym wyposażeniu też można dostać. Dzieciaki przez parę lat podrosną.
No, ale nowe auto to z myślą o minimum dobrych 5 latach jazdy, inaczej to mało opłacalny interes.

Invi - tylko gdzie kupić takie auto, jak polski rynek to w 80% rynek aut sprowadzonych?
Takie auto to można sobie kupić w Niemczech, w jakimś dealerskim salonie, z gwarancją, i większą pewnością, że nikt Cię nie oszuka, ale w PL ja bym nie ryzykował (jak ktoś nie siedzi w temacie).
tomekdk

29 Gru 2016, 00:40

A co to te Invi? Jakoś nie mogę znaleźć :oops:
jellyOut
Nowicjusz

29 Gru 2016, 06:23

jelly :D

"Invi" - to odpowiedź pisana w stronę użytkownika Invi, hehe.
tomekdk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

5 niezwykłych aut przy współpracy Yamahy
    Dla wielu Yamaha to przede wszystkim słynne motocykle i świetny sprzęt grający. Ale fani sportowych samochodów wiedzą, że połączenie tej japońskiej marki z czterema kółkami daje ciekawe rezultaty. Dowodem tego ...

29 Gru 2016, 14:01

Tak to jest jak po nieprzespanej dobie się próbuje czytać ze zrozumieniem :oops:
jellyOut
Nowicjusz

29 Gru 2016, 14:50

Może załóż nowy temat z nowymi wymogami, bo tutaj będą się mieszać z nowym budżetem.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

29 Gru 2016, 16:19

co to te Invi?

To takie maserati wśród użytkowników

BTW to poszperaj trochę na stronach "marek",prawie wszędzie znajdziesz oferty sprzedaży używanych aut z pełną historią.
Może coś wpadnie Ci w oko.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km